Somatisk sygdomslære og farmakologi 2

Vis stort billede
Somatisk sygdomslære og farmakologi 2

420,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

BEMÆRK - OMBYTTES KUN FOLIERET

Somatisk sygdomslære og farmakologi 2 indgår i Sosu Care-serien til social- og sundhedsassistenter. Bogen er grundigt gennemskrevet efter den nyeste uddannelsesordning 2013.

Del: 1 Generelt om faget

Efter en introduktion til faget følger et kapitel om undersøgelser, hvor social- og sundhedsassistenteleven får en grundig gennemgang af de mest kendte undersøgelsesmetoder. Undersøgelserne er rigt illustreret, så eleven kan se, hvordan de foregår i praksis. Kapitlerne om kroniske sygdomme og om akutte situationer gør det klart for eleven, hvor forskellige mennesker med akutte og kroniske tilstande skal håndteres. ABCD-princippet anvendes ved akutte tilstande. Hygiejnekapitlet gennemgår principperne for god hygiejne og handlinger, der udføres på baggrund af de hygiejniske principper. Eleven får samtidig indsigt i betydningen af god hygiejne.

I kapitlet ’Den normale aldring’ arbejder eleven med de grundlæggende aldringsprocesser og lærer samtidig at adskille aldring fra sygdom. Og det nye kapitel, ’Den opererede patient’, gennemgår assistentens generelle præ- og postoperative opgaver. Del 2: Specifik anatomi, fysiologi og sygdomslære Hvert kapitel gennemgår menneskets normale anatomi og fysiologi, der knytter sig til de enkelte organsystemer. Social- og sundhedsassistenten skal kunne observere afvigelser fra kroppens normale anatomi og fysiologi, og bogen gennemgår derfor de hyppigst forekommende sygdomme, de mest almindelige medicinske og kirurgiske behandlinger og forebyggelsestiltag. De studerende kan med fordel læse del 2 parallelt med del 2 i Sygepleje 2, da de to bøgers kapitler om de forskellige organsystemer supplerer hinanden og kommer i samme rækkefølge. Del 3: FarmakologiDel 3 handler om den farmakologi, der benyttes i behandlingen af de mest almindelige sygdomme. Både den almene farmakologi og speciel farmakologi gennemgås. Den almene farmakologi er om lægemidlers egenskaber, optagelse, fordeling og udskillelse fra organismen og deres påvirkning af forskellige processer i kroppen. Den specielle farmakologi er både knyttet til sygdomslæren i del 2 og kan ses i oversigten over lægemiddelgrupper bagest i bogen. Social- og sundhedsassistenten skal kunne administrere og give medicin. I kapitlet ’Medicingivning og administration’ gennemgår bogen assistentens ansvarsområde på dette felt. Praktikken indgår naturligt i bogen. De mange cases, billeder fra praksis, praktikøvelser og refleksionsrum undervejs er tænkt som en hjælp til, at eleverne indøver en refleksiv praksis. Fagudtryk er markeret med kursiv i teksten og forklares i margin undervejs i bogen. Til bogen hører en onlinebog med indbygget lydbog og ekstra materialer. Onlinebogen aktiveres ved en kode på bogens første side.

Flere detaljer

Mere info
Sideantal: 494
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Kirsten Kiel Nielsen,Jeanne König Josefsen
Udgiver: Gads Forlag
Bredde: 193 mm
Højde: 250 mm
Dybde: 33 mm
Vægt: 1209 g
Serie: Sosu Care til assistenter
Udgivelsesdato: 25 Feb 2013
Oplagsdato: 25 Feb 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788712047513

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Somatisk sygdomslære og farmakologi 2 Gads Forlag