Socialpædagogisk regelsamling - nye rammer for det pædagogiske arbejde

Vis stort billede
Socialpædagogisk regelsamling - nye rammer for det pædagogiske arbejde

330,50 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Socialpædagogisk regelsamling
Socialpædagogisk regelsamling - nye rammer for det pædagogiske arbejdeer en håndbog for medarbejdere ved dag- og døgninstitutioner, pædagogstuderende, studerende på den pædagogiske assistentuddannelse mv. Den samler de vigtigste regler, som bl.a. pædagoger har brug for, på ét sted. Bogen udkommer nu i 6. udgave.
Regelsamlingen er opdelt i fire dele efter den type retskilde, som det udvalgte regelstof hører til:
Del I indeholder de centrale love inden for det pædagogiske og sociale område:
dagtilbuds-, service-, retssikkerheds- og folkeskoleloven. Derefter nogle love, der omhandler retsforholdet mellem forældre og børn: forældreansvarsloven, lov om børns forsørgelse og børneloven. Samt til sidst to vigtige forvaltningslove: forvaltnings- og offentlighedsloven.
Del II består af tre af de vigtigste internationale konventioner på det pædagogiske område: dels FN's konvention om barnets rettigheder, dels Konventionen til beskyttelse af Menneskerettigheder og grundlæggende Frihedsrettigheder og endelig FN's konvention om rettigheder for personer med handicap.
Del III bringer et mindre udsnit af de mange bekendtgørelser, der knytter sig til lovene på området. Først og fremmest bekendtgørelsen om underretningspligt, og dernæst de to bekendtgørelser om magtanvendelse på henholdsvis børne- og voksenområdet. Dernæst følger bekendtgørelsen om forebyggende sundhedsydelser, og til sidst gengives bekendtgørelsen til dagtilbudsloven.
Del IV indeholder fire meget forskellige vejledninger: Først den ældre og kortfattede vejledning om skolefritidsordninger. Dernæst en nyere og længere vejledning om tavshedspligtreglerne samt en meget omfattende vejledning om særlig støtte til børn og unge og deres familier. Til sidst i Del IV gengives den meget omfattende vejledning om dagtilbud, fritidshjem og klubtilbud.
Regelsamlingen afsluttes med en oversigt over takster og ydelser samt et fyldigt stikordsregister til hele bogen, som gør det muligt hurtigt at finde, hvad man søger.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Christian Breinholt / Jørgen Christiansen
Sideantal: 560
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 6
Udgiver: Dafolo
Serie: Lovserien
Udgivelsesdato: 28 Aug 2012
Oplagsdato: 28 Aug 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772817323

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Socialpædagogisk regelsamling - nye rammer for det pædagogiske arbejde Dafolo