Skriv journalistik

Vis stort billede Tilføj
Skriv journalistik

199,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

At lære at tænke og arbejde som en journalist

>>Enhver kan blive journalist<<, hører man ofte. Det kan mange også – hvis man lærer sig det journalistiske håndværk. Den nye bog Skriv journalistik hjælper på vej.

Skriv journalistik er en praktisk håndbog, der giver svar på spørgsmål som: Hvordan skriver man artikler, reportager, anmeldelser og kronikker? Hvordan interview man en anden person? Hvordan vinkler og målretter man sin historie? Og hvordan arbejder en journalist?

Bogen fortæller, hvordan journalisten via sit arbejde undersøger og fortæller om verden; om de ting, der sker omkring os lige nu og her, og om de tanker og ideer, der optager os. Journalistik informerer og gør os klogere på verden – og derfor er det værd at kende til journalistens arbejdsmetoder og skriveteknikker.

I bogens første del fører en lang række øvelser fra teori til praksis, så man trin for trin lærer at beherske det journalistiske håndværk.

Anden del beskriver de journalistiske genrer en for en, og giver eksempler på, hvordan man bruger dem i praksis.

Bogen er beregnet til undervisning, f.eks. på ungdomsuddannelserne, men henvender sig til alle, der vil lære at skrive journalistisk.

Søren Marquardt Frederiksen underviser i journalistik og retorik på Københavns Universitet og Copenhagen Business School. Han har i en årrække arbejdet som journalist, debattør og kritiker på Ekstra Bladet, Kristeligt Dagblad og Danmarks Radio P1 og har skrevet en lang række avisartikler inden for stort set alle genrer.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Søren Marquardt Frederiksen
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 151 mm
Højde: 250 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 283 g
Udgivelsesdato: 19 Aug 2009
Oplagsdato: 19 Aug 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778877710

Udgivelsesår

2009