Skriftlig dansk før prøven - Elevvejledninger til afgangsprøveopgaver 2008-2009

Vis stort billede
Skriftlig dansk før prøven - Elevvejledninger til afgangsprøveopgaver 2008-2009

150,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Skriftlig dansk før prøven giver dig vejledning i at skrive gode tekster.

Du skal lære forskellige genrer at kende: novelle, dagbog, reportage, essay og flere andre. Hvad er det særlige ved den bestemte genre, og hvordan kan du bedst skrive en god tekst i den genre?

Du skal blive god til at styre din skriveproces: få ideer og sortere dem, afklare hvad du vil med din tekst og lave en klar opbygning af teksten. Du skal træne dig selv i at forestille dig en situation, hvor din tekst skal bruges, og overveje, hvad dine modtagere ved og interesserer sig for. Det skal være styrende for, hvad du tager med i din tekst, og hvordan du bruger sproget. Du skal også udvikle din evne til at vurdere tekster: Hvad gør en tekst i den genre god – eller mindre god?Alt dette skal du drøfte med de andre i klassen, sådan at I sammen udvikler jeres viden om forskellige genrer og jeres færdighed i at skrive gode tekster. Det skal I bruge i mange forskellige situationer, både privat og senere i et job, og det skal I bruge, når I i slutningen af 9. klasse skal til afgangsprøve.

Læremidlet Skriftlig dansk før prøv en består af tre dele:

  • Lærervejledninger til afgangsprøveopgaver 2008-2009
  • Elevvejledninger til afgangsprøveopgaver 2008-2009
  • Opgaveark (kan downloades gratis fra www.ucc.dk/forlag )

Skriftlig dansk før prøven sigter mod at støtte elever i 7.-9. klasse i at udvikle deres skrivefærdigheder med brug af opgaver fra folkeskolens afgangsprøve i skriftlig fremstilling. Materialet omfatter opgaverne fra maj-juni 2008 og 2009. Til hver opgave er der en lærervejledning, en elevvejledning og en række opgaveark, som læreren kan bruge fleksibelt, tilpasset den konkrete klasse og forskellige elevers forskellige forudsætninger. Målet med materialet er at øge elevens

  • fortrolighed med skriveprocessen
  • genrebevidsthed
  • fokus på modtagergrupper
  • kendskab til kriterier, en opgave kan vurderes ud fra.

Lærervejledningen giver forslag til, hvordan læreren kan tilrettelægge undervisningsforløb med de enkelte opgaver, og konkrete bud på, hvordan læreren kan give differentieret vejledning.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Bodil Nielsen
Sideantal: 72
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Ucc
Udgivelsesdato: 10 Aug 2011
Oplagsdato: 10 Aug 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788791786440

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk

Skriftlig dansk før prøven - Elevvejledninger til afgangsprøveopgaver 2008-2009 Forlaget Ucc