Skal vi læse om regnorme og solsystemet i dansk? - om faglig læsning i danskfaget

Vis stort billede Tilføj
Skal vi læse om regnorme og solsystemet i dansk? - om faglig læsning i danskfaget

175,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Skal vi læse om regnorme og solsystemet i dansk? om faglig læsning i danskfaget
Dette hæfte påviser, at forståelsen af en fagtekst højnes, når eleven skal bruge den erhvervede viden i konkrete sammenhænge. Men undervisningen i faglig læsning tager ofte udgangspunkt i lærebøger, hvis emner ligger langt fra elevernes interesser og virkelighed. Hæftet argumenterer for et samarbejde om faglig læsning på tværs af alle skolens fag, så det sikres, at eleven opøver og anvender den faglige læsning som en naturlig måde at erhverve sig ny viden i sammenhæng med det konkrete arbejde i faget.
Det er vigtigt at kunne 'læse for at lære', og bogen giver idéer til brug i den faglige læseundervisning. Artiklen bygger på projektet: 'At kvalitetsudvikle læseundervisning i faglitteratur i danskfaget i skoleforløbet', tilknyttet Nationalt Videncenter for Læsning.
Om LUP-serien:
Serien udgives af Nationalt Videncenter for Læsning i samarbejde med Dafolo. Serien formidler den nyeste viden om læsning, sprog og skrift. Den henvender sig til læsevejledere, lærere, lærer- og pædagogstuderende, undervisere ved læreruddannelsen og alle andre med interesse for læseområdet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ane Panfil / Dorte Kamstrup
Sideantal: 24
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Signe Holm-Larsen,Klara Korsgaard,Henriette Romme Lund
Udgiver: Dafolo. Nationalt Videncenter For Læsning
Serie: LUP
Udgivelsesdato: 03 Sep 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772814407

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

Skal vi læse om regnorme og solsystemet i dansk? - om faglig læsning i danskfaget Dafolo. Nationalt Videncenter For Læsning