På Tværs af Musik

Vis stort billede
På Tværs af Musik

229,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

"Musik er liv" sagde Carl Nielsen - og livet er fuld af musik.
- somme tider er den i front med pomp og pragt, og undertiden lægger man stort set ikke mærke til den. Der er musik ved livets store og små begivenheder - bryllup, begravelse, fødsel og død - ved hoffets strålende selviscenesættelse og krigens hoverende fejring af sejre. Der er musik til stille refl eksion og musik til fællesskab og gudsdyrkelse over hele verden.
På tværs af musik er en guldgrube af indsigt og viden om denne mangfoldighed. Veloplagt skrevet og med masser af illustrationer og henvisninger til den levende lyd guider den os igennem den brogede verden af musik.
På tværs af musik er en introduktion til musik på tværs af kulturer, tider, traditioner og fag. Er de traditionelle genrestudier, gennemgangen af historiske perioder, væsentlige kunstnere eller udvalgte kulturer da ikke gode nok? I bogen her er det ikke spørgsmålet om 'gode nok', men om hvad vi yderligere kan få ved at forandre perspektivet. Med 'På tværs'-tankegangen kastes alle elementerne i fagplaner og bekendtgørelser op i luften, så der kan opstå nye mønstre og idéer, når de lander.
I fem store kapitler (Stilhed - lyd - musik, Den menneskelige stemme, Lyt med øjnene, Hoforkestret - en historie om magt og Brylluppet - en fest for livet) fører musiketnologen Eva Fock os igennem mange kulturers musik og musikforståelse.
Det er ikke alene en flot og rigt illustreret bog - der er også en righoldig henvisning til en hjemmeside med masser af musik og andet godt: illustrationer, forklaringer, billeder samt lyd- og videoklip.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Eva Fock
Sideantal: 286
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Edition Wilhelm Hansen As
Bredde: 209 mm
Højde: 263 mm
Dybde: 17 mm
Vægt: 1073 g
Udgivelsesdato: 01 May 2011
Oplagsdato: 01 May 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788759820155

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk