Medborgerskab - Et nyt dannelsesideal?

Vis stort billede
Medborgerskab - Et nyt dannelsesideal?

285,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Medborgerskab handler om deltagelse i et fællesskab, men skal det være et kulturelt eller politisk fællesskab? Hvilken rolle spiller religion og kultur for medborgerskab? Hvem ser vi som vore medborgere? Hvordan bliver den enkelte del af fællesskabet og anerkendt som aktiv medborger? Hvilket syn på forskellighed, fællesskab og selvbestemmelse er udgangspunkt for dannelse og uddannelse i dag? Hvilke værdidilemmaer rummer medborgerskabstanken? Hvordan kan der dannes til medborgerskab?

Medborgerskab – et nyt dannelsesideal? henvender sig til alle, der interesserer sig for demokrati og dannelse og for de etiske og eksistentielle spørgsmål, som er knyttet til diskussionen om medborgerskab i dag.

Forfatterne er: Ove Korsgaard , Alexander von Oettingen , Keld Skovmand , Lakshmi Sigurdsson , Robin May Schott , Kirsten M. Andersen , Inge Liengaard , Mattias Andersson , Hans Dorf , Bo Lauritzen , Birgitte Bækgaard , Jens Jakob Ellebæk og Jens Ulrich.

"En spændende og detaljeret redegørelse for et begreb, som ikke kan undværes, men hvis teoretiske begrundelse kun de færreste kender til. Det er lykkedes de mange forfattere at give et vigtigt bidrag til en europæisk diskussion og en besindelse på medborgerskab som en helt nødvendig udfordring for samfundsdebatten og de politiske diskussioner." Mikkel Wold, Information

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Ove Korsgaard
Sideantal: 312
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 4
Udgave: 2
Udgiver: Rpf
Bredde: 170 mm
Højde: 237 mm
Dybde: 31 mm
Vægt: 737 g
Udgivelsesdato: 19 Sep 2008
Oplagsdato: 29 Aug 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788774951575

Udgivelsesår

2008

Sprog

Dansk