Valg af selskabsform - & omstrukturering af selskaber

Vis stort billede
Valg af selskabsform - & omstrukturering af selskaber

1 370,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

I Danmark er der stadig tradition for at stifte enten et aktieselskab eller et anpartsselskab, selvom der er et betydeligt antal selskabsformer at vælge imellem. Men mange selskabsstiftere kunne have opnået en bedre retsstilling og gunstigere skattemæssige vilkår, hvis de havde valgt den rigtige selskabsform fra starten af.

Denne bogs hovedformål er at give advokater, revisorer og andre rådgivere det nødvendige grundlag for at rådgive deres klienter bedst muligt, så de kan foretage et velbegrundet valg af selskabsform.

Forfatterne gennemgår de enkelte selskabsformer og de motiver, der bør danne grundlag for det endelige valg af selskabsform eller efterfølgende selskabsomdannelse. Herved kan læseren let sammenligne fordele og ulemper ved de enkelte selskabsformer.

Ud over de velkendte selskabsformer beskrives:

  • De liberale aktie- og anpartsselskaber: advokatselskabet, revisorselskabet, landinspektørselskabet, ejendomsmæglerselskabet og lægeselskabet
  • Partnerselskabet (kommanditaktieselskabet)
  • Kapitalkommanditselskabet
  • Selskabet med begrænset ansvar
  • Det indre selskab (stille selskab)
  • Partsselskabet (Pro rata-selskabet)
  • Det Europæiske Andelsselskab (SCE-selskabet)
  • Den Europæiske Økonomiske Firmagruppe (EØFG)
  • Det Europæiske Aktieselskab (SE-selskabet)

Nyt i 3. udgave

Siden 2. udgaven fra 2007 er der bl.a. vedtaget en ny aktie- og anpartsselskabslov, ændret i aktieavancebeskatningsloven og i fusionsskatteloven. Samtidig er der foretaget flere lovændringer vedrørende personselskaberne, og myndighederne har afgørende ændret praksis vedrørende SmbA-selskaber og partnerselskaber. Alle disse ændringer har gjort en opdatering nødvendig.

Målgruppe

Velegnet for advokater, revisorer, bankfolk, organisationsjurister og alle andre, der medvirker ved stiftelse og omdannelse af selskaber. Bogens struktur gør den velegnet som opslagsbog, og bogen kan derfor have stor værdi i konkrete rådgivningssituationer.

Om forfatterne

Forfatterne er Carsten Fode, advokat og partner i advokatfirmaet Kromann Reumert, og Noe Munck, lektor ved Juridisk Institut, Aarhus Universitet, hvor han underviser og forsker i selskabsret.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Carsten Fode / Noe Munck
Sideantal: 815
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 3
Udgiver: Karnov Group Denmark A/S
Udgivelsesdato: 02 Oct 2012
Oplagsdato: 02 Oct 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788761932655

Udgivelsesår

2000

Sprog

Dansk

Valg af selskabsform - & omstrukturering af selskaber Karnov Group Denmark A/S