Syn og skøn i skattesager

Vis stort billede
Syn og skøn i skattesager

560,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Denne fremstilling tager udgangspunkt i syn og skøn i skattesager, men inddrager også de traditionelle syns- og skønsområder.

Bogen giver en lettilgængelig oversigt over reglerne om syn og skøn efter retsplejelovens regler og er illustreret med eksempler fra nyeste retspraksis.

Bogen gennemgår bl.a.:

  • Om der overhovedet kan afholdes syn og skøn i sagen
  • Udarbejdelse af syns- og skønstema
  • Valg af skønsmand
  • Skønsmandens materiale
  • Skønsmandens eventuelle inhabilitet
  • Omkostninger ved syn og skøn.

I bogens bilagsdel er inkluderet en række eksempler på syns- og skønstemaer i forskellige skattesager. Desuden omhandler et særskilt kapitel syn og skøn i boligsager, ligesom der er udarbejdet et særligt kapitel om syn og skøn i sager om vurderingsloven. Der er medtaget to redegørelser for syn og skøn set fra henholdsvis SKAT og en skønsmands side.

Nyt i 4. udgave

Der er i 4. udgaven taget højde for de ved lov nr. 737 af 25. juni 2014 vedtagne ændringer af retsplejelovens regler om syn og skøn. Der redegøres endvidere for ændringerne i reglerne om afholdelse af syn og skøn i skatteforvaltningsloven med tilhørende bekendtgørelser, som følge af den nye klagestruktur. Endelig er der medtaget en række afgørelser om syn og skøn, der er afsagt siden redaktion af 3. udgaven afsluttedes.

Målgruppe

Bogen er rettet mod praktikere, der deltager i syn og skøn i skattesager. Formålet er at vise, at tvister om syn og skøn inden for andre områder umiddelbart også kan anvendes til at løse tvister inden for syn og skøn på skatterettens område.

Om forfatterne

Poul Bostrup deltog som praktiserende advokat i et stort antal syns- og skønssager indenfor skatterettens område. Poul Bostrup, der i en årrække var formand for advokatrådets skatteudvalg, arbejder i dag som retsformand i Landsskatteretten.

Grete Due er cand.jur. og deltog i udarbejdelsen af erhvervslejeloven, da hun var ansat i Boligministeriet.

Specialkonsulent Ole Juel, SKAT og statsaut. ejendomsmægler, valuar Kurt Grøndal har tillige bidraget til bogen, således at alle aspekter af syn og skøn i en skattesag har kunnet belyses.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Grete Due / Poul Bostrup
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 4
Udgiver: Karnov Group Denmark A/S
Bredde: 155 mm
Højde: 232 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 361 g
Udgivelsesdato: 04 Nov 2015
Oplagsdato: 04 Nov 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788761937452

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk