Sambeskatning 2013/14

Vis stort billede Tilføj
Sambeskatning 2013/14

745,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

En samlet fremstilling af reglerne om sambeskatning.

De danske sambeskatningsreglers kompleksitet er høj, og de relevante lovbestemmelser suppleres af et stort antal afgørelser, domme og andre fortolkningsbidrag, der nærmest er en forudsætning for at forstå og arbejde med reglerne. Behovet for en samlet fremstilling er således steget støt, siden de nuværende sambeskatningsregler blev vedtaget i 2005.

Denne bog giver svar på de fleste spørgsmål om sambeskatning, som måtte opstå i det daglige arbejde eller i undervisningen på universiteterne. Det gælder både fortolkning af reglerne om national sambeskatning, international sambeskatning, territorialprincippet, skyggesambeskatning – samt samspillet mellem disse regler og skattefri omstrukturering.

Bogen indeholder bl.a.:

  • Analyse og forklaring af de komplekse danske sambeskatningsregler
  • Seneste udvikling i sambeskatningsregler og -praksis
  • EU-retlig analyse af sambeskatningsreglerne

Reglerne om sambeskatning levendegøres med en lang række eksempler og illustrationer, som anskueliggør virkninger, fordele og ulemper ved de forskellige beslutninger og strukturer.

Bogen er opdateret med lovændringer og praksis siden udgivelsen af Sambeskatning 2011/12, herunder bl.a. de væsentlige lovændringer, som er gennemført ved lov nr. 591 af 18/6 2012. Lovændringerne omfatter den solidariske hæftelse for skatter under sambeskatning, begrænsning af retten til modregning af fremførselsberettigede underskud (60 %-reglen) og justeringen af reglerne om anvendelse af fremførselsberettigede underskud efter gennemførelse af skattefrie omstruktureringer.

Målgruppe

Sambeskatning 2013/14 vil have interesse for såvel teoretikere, undervisere og studerende som for advokater, revisorer, firmajurister, medarbejdere i SKAT m.fl.

Om forfatterne

Statsautoriseret revisor Jan Guldmand Hansen er tax partner i Deloitte. Hans primære arbejdsområder er rådgivning inden for områderne koncernbeskatning og international skatteret. Herudover er han forfatter til en række artikler om skatteretlige forhold.

Cand.merc.jur., ph.d. Nikolaj Vinther er ansat hos Deloitte Skat som senior tax manager. Hans primære arbejdsområde er selskabsskatteret og koncernskatteret. Hans ph.d.-afhandling analyserede forholdet mellem civilretten og skatteretten. Herudover har han skrevet adskillige juridiske artikler om skatteretten og civilretten og om skatterettens forhold til EU-retten.

Erik Werlauff, professor, dr. jur., advokat (H) er forfatter til en række juridiske bøger. Han er fakultetsprofessor ved Aalborg Universitet, voldgiftsdommer i danske og internationale sager og praktiserer som advokat.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jan Guldmand / Erik Werlauff / Nikolaj Vinther
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Karnov Group Denmark A/S
Udgivelsesdato: 01 Jul 2013
Oplagsdato: 01 Jul 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788761933577

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk