Offentligretligt erstatningsansvar for skadevoldende retsakter - der lider af en væsentlig retlig mangel

Vis stort billede Tilføj
Offentligretligt erstatningsansvar for skadevoldende retsakter - der lider af en væsentlig retlig mangel

995,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Bogen handler om offentlige myndigheders erstatningsansvar over for borgerne. Det er blevet et aktuelt emne, idet flere danske borgere end tidligere føler sig forurettede og lægger sag an.
Tidligere var staten ansvarsfri, men selv om dette princip nu er forladt, er der stadig situationer, hvor forvaltningen/myndigheden er ansvarsfri, selv om der er handlet i strid med de gældende regler på området.
Afhandlingens hovedformål er at belyse de offentlige myndigheders erstatningsansvar over for borgerne, - et område som er forholdsvis sparsomt behandlet i litteraturen indtil nu.
Forfatteren undersøger, hvilke krav der stilles til ansvarsgrundlaget og årsagssammenhængen, når det skal vurderes, om en offentlig myndighed er erstatningsansvarlig for udstedelsen af en retsakt, der lider af en væsentlig retlig mangel.
Undersøgelsen sker på baggrund af en analyse af retspraksis på området.
Bogen behandler blandt andet følgende problemstillinger:
Hvornår forvaltningens retsvildfarelse er undskyldelig og diskulperendeBetydningen af en overtrådt forskrifts beskyttelsesinteresse i forhold til ansvarsgrundlagetLovtiltag på området sammenholdt med norsk ret og en diskussion af, om der er behov for lovgivning på området
Om forfatteren
Malene Værum Westmark er dommerfuldmægtig ved Retten i Århus. Bogen er skrevet på grundlag af hendes ph.d.-afhandling, som hun modtog ph.d.-graden for ved Aarhus Universitet i december 2009.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Malene Værum Westmark
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Karnov Group Denmark A/S
Bredde: 155 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 24 mm
Vægt: 640 g
Udgivelsesdato: 11 Jul 2010
Oplagsdato: 26 Mar 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788761928085

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Offentligretligt erstatningsansvar for skadevoldende retsakter - der lider af en væsentlig retlig mangel Karnov Group Denmark A/S