Moms 2 - Fritagelser og lønsumsafgift

Vis stort billede Tilføj
Moms 2 - Fritagelser og lønsumsafgift

370,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Samlet fremstilling af momslovens fritagelsesbestemmelser og den gældende retstilstand på området

Bogen gennemgår grundigt de områder i erhvervslivet, som er fritaget for moms. Lovgivning og retspraksis analyseres for at forklare de meget forskelligartede momsfritagelser, der dog har en række centrale fællesnævnere. EU-reglerne har meget stor betydning for vurderingen af, hvorvidt der er momspligt eller ej, og derfor behandles den danske momslovgivning og momspraksis i et EU-perspektiv.

Bogens opbygning gør, at den både kan anvendes som opslagsværk i dagligdagen og som grundlag for mere indgående undersøgelser af grænserne for momspligten i Danmark.

Nyt i 3. udgave

En række domme fra EU-Domstolen har de seneste år væsentligt ændret på indholdet af en række fritagelser, herunder fritagelserne inden for sundheds-, uddannelses- og foreningsområderne. Disse forhold beskrives i bogen. Herudover sker der væsentlige ændringer pr. 1. januar 2011, hvor fritagelserne for rejsebureauvirksomhed og ejendomsadministration ophæves. Samtidig sker der væsentlige ændringer i fritagelsen for salg af fast ejendom, hvilket medfører, at salg af nyopførte bygninger og handel med byggegrunde bliver omfattet af momspligt.

Om forfatterne

Merete Andersen er advokat hos Advokatfirmaet Delacour Dania. Meretes primære fokusområde er moms. Hun beskæftiger sig med momsretlige forhold i bred forstand i form af rådgivning, anmodning om bindende svar samt sagsførelse på alle niveauer, herunder administrative instanser, domstolene og EF-Domstolen. Merete Andersen underviser i momsret på Handelshøjskolen i København og fungerer som censor uddannelsen Master i moms og afgifter. Her ud over arbejder Merete som redaktør på fagtidsskriftet Skat Udland.

Søren Engers Pedersen er momsrådgiver hos BDO. Søren beskæftiger sig med told-, moms-, og afgiftsretlige problemstillinger. Han underviser på Metropol og på en lang række kurser og undervisningsforløb for virksomheder, offentlige myndigheder og revisorer/rådgivere. Han er medforfatter til Momsmanualen og EU-manualen, ligesom han er forfatter til en lang række fagretlige artikler.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Søren Engers Pedersen / Merete Andersen
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 3
Udgiver: Karnov Group Denmark A/S
Bredde: 156 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 310 g
Udgivelsesdato: 20 Sep 2010
Oplagsdato: 14 Oct 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788761928689

Udgivelsesår

2003

Sprog

Dansk

Moms 2 - Fritagelser og lønsumsafgift Karnov Group Denmark A/S