Magtanvendelse over for voksne

Vis stort billede Tilføj
Magtanvendelse over for voksne

450,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Hjælp og pleje i den sociale sektor er efter dansk ret som udgangspunkt et tilbud til den enkelte. Men når hjælpen og plejen tilbydes til demente, stærkt udviklingshæmmede eller hjerneskadede borgere, opstår der ofte situationer, hvor den pågældende modsætter sig hjælp til løsningen af helt grundlæggende pleje- og omsorgsopgaver, som f.eks. vask, tandbørstning og påklædning. Ligeledes opstår der ofte situationer, hvor den pågældende udsætter sig selv for en risiko, som omgivelserne finder uacceptabel, eksempelvis, når demente bevæger sig væk fra boligen uden at kunne orientere sig i trafikken og uden at kunne finde tilbage.


Bogen redegør for og analyserer den nuværende lovgivnings forsøg på at ramme en acceptabel balance mellem beskyttelsen af individets selvbestemmelsesret og sikringen af den nødvendige omsorg og pleje – også i situationer, hvor det er den pågældendes egne beslutninger, der udgør en trussel mod hans eller hendes helbred og værdighed. Det gøres gennem en lang række praktiske eksempler klart, at den nuværende lovgivning ikke altid fører til en løsning, der er acceptabel ud fra en pleje- eller omsorgsfaglig vurdering, ligesom der sættes spørgsmålstegn ved, om den nuværende regulering møder det erklærede formål om at styrke de pågældende borgeres retssikkerhed.
Indholdsoversigt Forord Kapitel 1. Indledning Kapitel 2. Problemstillingen Kapitel 3. Metode Kapitel 4. Begrebsafklaring Kapitel 5. Retssikkerhed Kapitel 6. EMRK’s betydning for servicelovens magtanvendelsesbestemmelser Kapitel 7. Personkredsen Kapitel 8. Dokumentation af funktionsniveauet Kapitel 9. Hjemmelsovervejelser på servicelovens område i historisk belysning Kapitel 10. Anstaltsanordninger Kapitel 11. Omsorgspligten Kapitel 12. Nødretsbetragtninger Kapitel 13. Magtanvendelse i hygiejnesituationen Kapitel 14. Reguleringsformen Kapitel 15. Konklusion og retspolitiske overvejelser Resumé Abstract Litteraturliste Love, bekendtgørelser, vejledninger Domsregister Stikordsregister

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Eva Naur
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Jurist Og Økonomforbundets Forlag
Bredde: 155 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 22 mm
Vægt: 544 g
Udgivelsesdato: 15 Jan 2015
Oplagsdato: 15 Jan 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757432732

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Magtanvendelse over for voksne Jurist Og Økonomforbundets Forlag