Kreditorforfølgning - materiel foged- og konkursret

Vis stort billede Tilføj
Kreditorforfølgning - materiel foged- og konkursret

745,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.


Den eneste samlede fremstilling af kreditorforfølgningssystemet i dansk litteratur.

Bogen giver en grundlæggende indføring i Retsplejelovens og Konkurslovens materielretlige regulering af kreditorers individual- og universalforfølgning og gennemgår:

  • de fogedretlige regler om udlæg, tvangsauktion, arrest og umiddelbare fogedforretninger, samt de særlige regler om inddrivelse af gæld til det offentlige ved udpantning og lønindeholdelse,
  • de konkursretlige regler om rekonstruktion, konkursens indtræden og retsvirkninger, konkursboets aktiver og passiver, herunder modregning og anmeldelsesret, reglerne om omstødelse og om konkursorden samt om gældssanering.

Bogen er ajourført til ca. 15. juni 2013 med ny retspraksis, litteratur og lovgivning.

Nyt i 7. udgave

De væsentligste ændringer siden 6.-udgaven fra 2010 er indarbejdelsen af konkurslovens nye regler om rekonstruktion, der er trådt i stedet for reglerne om betalingsstandsning mv. Desuden er der tilføjet et nyt, selvstændigt kapitel om inddrivelse af gæld til det offentlige ved udpantning og lønindeholdelse. Overordnet er bogens kapitelinddeling ændret for at gøre bogen mere overskuelig, og opgaveeksemplerne fra tidligere udgaver er udeladt.

Målgruppe

Bogens primære sigte er at være lærebog i faget Kreditorforfølgning, men den vil også have interesse for praktikere på området, bl.a. i kraft af de udførlige henvisninger til især nyere praksis.

Om forfatterne

Bogens forfattere er Bo von Eyben, professor i formueret ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet og Peter Møgelvang-Hansen, professor i erhvervsret ved Juridisk Institut, CBS Handelshøjskolen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Bo von Eyben / Peter Møgelvang-Hansen
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 7
Udgiver: Karnov Group Denmark A/S
Udgivelsesdato: 18 Aug 2013
Oplagsdato: 18 Aug 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788761934154

Udgivelsesår

1995

Sprog

Dansk

Kreditorforfølgning - materiel foged- og konkursret Karnov Group Denmark A/S