Grundlovsforhøret - - regler og afgørelser om anholdelse, varetægtsfængsling, isolation, erstatning mv.

Vis stort billede
Grundlovsforhøret - - regler og afgørelser om anholdelse, varetægtsfængsling, isolation, erstatning mv.

935,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Sidste varer på lager.

Grundlovsforhør er den populære betegnelse for det retsmøde, der afholdes, når politiet fremstiller en anholdt for en dommer for at få den anholdte varetægtsfængslet.

Bogen omhandler retsplejelovens bestemmelser om anholdelse og om sigtedes fremstilling i et grundlovsforhør. Reglerne om dørlukning, navneforbud og referatforbud er beskrevet, ligesom der er redegjort for reglerne om, hvornår der kan ske varetægtsfængsling, herunder varetægtsfængsling i isolation.

Bogen gennemgår også betingelserne for at iværksætte straffeprocessuelle tvangsindgreb, såsom telefonaflytning, ransagning, legemsundersøgelse mv.

Herudover indeholder bogen en fremstilling af reglerne for frihedsberøvelse i henhold til politiloven, tilbageholdelse af unge under 15 år, reglerne om erstatning i anledning af ulovlig frihedsberøvelse og reglerne om klager over og straffesager mod politipersonale.

Nyt i 2. udgaven

Vigtige, fortrinsvis nyere, retsafgørelser inden for de enkelte områder, som omtales i bogen, er refereret ligesom nye afsnit er føjet til bl.a. afsnit 5.10 om udlevering til udlandet af personer til strafforfølgning eller straffuldbyrdelse.

Målgruppe

Jurister, som deltager i straffeprocessen, journalister, som refererer fra retsmøder, og andre, der interesserer sig for retsgrundlaget for de afgørelser, der dagligt bliver truffet af domstolene vedr. varetægtsfængsling, kan få udbytte af bogen.

Om forfatteren

Jørgen Jochimsen har været ansat ved domstolene i 30 år, heraf 20 år som landsdommer, senest som retsformand, ved Vestre Landsret. Forfatteren har skrevet en række bøger om straffeprocessuelle emner, bl.a. ”Bevisførelse i retssager” og ”Hovedforhandling i straffesager”.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jochimsen / Jørgen
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Karnov Group Denmark A/S
Bredde: 166 mm
Højde: 235 mm
Dybde: 31 mm
Vægt: 775 g
Udgivelsesdato: 22 Mar 2015
Oplagsdato: 22 Mar 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788761936370

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Grundlovsforhøret - - regler og afgørelser om anholdelse, varetægtsfængsling, isolation, erstatning mv. Karnov Group Denmark A/S