Forvaltningsret - Sagsbehandling. Hjemmel. Prøvelse

Vis stort billede
Forvaltningsret - Sagsbehandling. Hjemmel. Prøvelse

620,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

En grundlæggende fremstilling af den danske forvaltningsret

Bogen koncentrerer sig om de retssikkerhedsmæssige problemstillinger, der udspringer af den klassiske modstilling mellem borger og forvaltning.

Herigennem behandler bogen de formelle og saglige krav til forvaltningsmyndigheders afgørelser og kontrollen med, at de overholdes. Følgende begreber og emner er bl.a. behandlet:

  • De forvaltningsretlige grundbegreber
  • De forvaltningsretlige sagsbehandlingsregler
  • Legalitetsprincippet og øvrige hjemmelskrav
  • Folketingets Ombudsmand
  • Domstolsprøvelse

Nyt i 8. udgave

Siden 7. udgave fra 2009 er der sket en betydningsfuld forvaltningsretlig udvikling. Vigtigst er vedtagelsen af en ny offentlighedslov (lov nr. 606 af 12. juni 2013) og nogle ændringer af forvaltningsloven. I perioden er statsforvaltningerne blevet sammenlagt til en samlet landsdækkende enhedsforvaltning, Statsforvaltningen, og de regionale ankenævn inden for de sociale og beskæftigelsesmæssige områder er blevet nedlagt. Disse ændringer samt den løbende tilvækst af domme, ombudsmandsudtalelser m.v. er indarbejdet i den nye udgave.

Målgruppe

Bogen er velegnet som opslagsbog for ansatte i den offentlige forvaltning og interesseorganisationer, advokater og andre praktikere. Derudover kan den benyttes i undervisningen i forvaltningsret på universitetet, andre læreanstalter og ved efteruddannelseskurser.

Om forfatteren

Jon Andersen er cand.jur. og ansat som kommitteret hos Folketingets Ombudsmand. Han har deltaget i forskelligt udvalgsarbejde, bl.a. Offentlighedskommissionen. Han var i mange år lærer i forvaltningsret ved Københavns Universitet og er nu beskikket som censor ved de juridiske uddannelser. Han holder kurser i og foredrag om forvaltningsretlige emner. Han er forfatter og medforfatter til flere bøger om forvaltningsretlige emner.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jon Andersen
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 8
Udgiver: Karnov Group Denmark A/S
Udgivelsesdato: 26 Jan 2014
Oplagsdato: 26 Jan 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788761934703

Udgivelsesår

1995

Sprog

Dansk

Forvaltningsret - Sagsbehandling. Hjemmel. Prøvelse Karnov Group Denmark A/S