Erhvervsdrivende virksomheder (LEV) - en lovkommentar

Vis stort billede
Erhvervsdrivende virksomheder (LEV) - en lovkommentar

495,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Lov om visse erhvervsdrivende virksomheder regulerer en række virksomhedsformer, der ikke er omfattet af aktie-og anpartsselskabslovene eller erhvervsfondsloven. F.eks. andelsselskaber, foreninger og andre selskaber med begrænset ansvar og desuden visse interessentskaber og kommanditselskaber. Loven har til formål at skabe åbenhed om de omfattede virksomhedsformer gennem krav om registrering og offentliggørelse af vedtægter, ledelsesforhold og årsrapporter m.v.
Bogen er en lovkommentar, der beskæftiger sig med lovens fortolkning og administration. Den henvender sig derfor især til erhvervslivets rådgivere, bl.a. advokater og revisorer, samt iværksættere og mindre erhvervsdrivende.
Denne 2. udgave omtaler de væsentligste ændringer af loven siden 1. udgaven fra 1995. Bl.a. den seneste lovændring i 2006, der indførte regler om fusion og spaltning samt mulighed for uformel opløsning af virksomheder med begrænset ansvar. Derudover gennemgår bogen en række principielle kendelser og afgørelser, som er truffet af Erhvervsankenævnet og Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Endelig omtales de senere års nye begreb inden for erhvervsretten - kapitalfonde - der har givet anledning til særlige afgrænsningsspørgsmål i forhold til loven.
Forfatterne er kontorchef Jytte Heje Mikkelsen og advokatfuldmægtig Søren Olrik Eklund, samt specialkonsulenterne Anette Dybdal Fenger og Lars Hammer-Jespersen, der alle i en årrække har været ansat i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jytte Heje Mikkelsen / Anette Dybdal Fenger / Søren Olrik Eklund / M.Fl
Sideantal: 302
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Thomson
Udgivelsesdato: 13 May 2007
Oplagsdato: 13 May 2007
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788761916846

Udgivelsesår

2007

Sprog

Dansk

Erhvervsdrivende virksomheder (LEV) - en lovkommentar Thomson