Enlige forsørgere og retssikkerhed - Retssikkerhedsmæssigt betænkelige aspekter i relation til enlige forsørgere, herunder gæ...

Vis stort billede
Enlige forsørgere og retssikkerhed - Retssikkerhedsmæssigt betænkelige aspekter i relation til enlige forsørgere, herunder gæ...

99,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Denne bog omhandler retssikkerhedsmæssigt betænkelige aspekter i relation til enlige forsørgere og disse borgeres retsstilling.
Kriterierne for at være reelt enlig fremstår i praksis så uklart, at de kan føre til, at borgere uretmæssigt bliver betragtet som sociale bedragere og mødt med tilbagebetalingskrav eller fratagelse af sociale ydelser.
I forlængelse af denne juridiske definitionsproblematik vedrørende begrebet "enlig forsørger" er hensigten med denne publikation, at påpege de adskillige retssikkerhedsmæssigt betænkelige aspekter der findes omkring de enlige forsørgere i det danske ydelsessystem. Først og fremmest i forbindelse med forvaltningens kontrol af de ydelsesberettigede, men også ved kommunens forvaltningsafgørelser og konsekvenserne heraf for den enkelte borger. Bogen har til formål at undersøge og vurdere visse aspekter ved de enlige forsørgers retsstilling, der er interessante i et retssikkerhedsmæssigt perspektiv, og diskutere på hvilken måde borgerens retssikkerhed konkret kompromitteres herved.
I bogen behandles særligt uklarheder i retsgrundlaget, anvendelsen af systematiske observationer og af borgeres Facebook-konti til belysning af kontrolsager, samt problematikken omkring økonomisk motiverede kontrolgrupper.
Bogens forfatter er cand.jur. Sarah Sieker Juhlert, der i sit daglige virke yder juridisk rådgivning til særligt socialt udsatte borgere.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Sarah Sieker Juhlert
Sideantal: 96
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Boggruppen Aps
Bredde: 148 mm
Højde: 210 mm
Dybde: 6 mm
Vægt: 150 g
Udgivelsesdato: 16 Dec 2012
Oplagsdato: 17 Dec 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771149548

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Enlige forsørgere og retssikkerhed - Retssikkerhedsmæssigt betænkelige aspekter i relation til enlige forsørgere, herunder gæ... Boggruppen Aps