Det skatteretlige driftsomkostningsbegreb - særligt grænsedragningen mellem driftsomkostninger og udgifter til etablering og ...

Vis stort billede
Det skatteretlige driftsomkostningsbegreb - særligt grænsedragningen mellem driftsomkostninger og udgifter til etablering og ...

870,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Bogen handler om fradragsretten i dansk skatteret, også kaldet Det skatteretlige Driftsom-kostningsbegreb, og beskæftiger sig med hvilke udgifter der kan fradrages i den skatte-pligtige indkomst.
Fradragsretten reguleres i dag stadig efter statsskattelovens § 6 fra 1903, men driftsom-kostningsbegrebet er dog løbende udviklet gennem praksis og supplerende lovgivning. Alligevel er der i dag stadig ofte usikkerhed om, hvad der reelt er fradragsberettiget, og hvad der ikke er.
Bogen beskriver især to aspekter af fradragsretten. Det ene er, hvornår udgifter er fra-dragsberettigede, når man som virksomhed etablerer eller udvider sin virksomhed eller når man som privatperson etablerer eller udvider sit indtægtsgrundlag. Det andet er, hvornår udgifter, der normalt karakteriseres som private udgifter, kan skifte karakter til fradragsberettigede udgifter eller omvendt. Endelig beskrives den grundlæggende fra-dragsregel i statsskattelovens § 6, stk. 1, litra a og stk. 2 mere generelt.
Bogen henvender sig især til skatterådgivere, skattemyndigheder og domstole, men også skatteydere, der har brug for at finde ud af, hvornår en udgift kan fradrages, kan anvende bogen.
Forfatteren er ph.d. Jane Ferniss, adjunkt ved Juridisk Institut, Syddansk Universitet, der også er uddannet skatterevisor - Statsskatteforvaltningens Diplomuddannelse samt spyd-spids i selskabsskatteret fra Danmarks Forvaltningshøjskole i Århus. Forfatteren har tidli-gere i en årrække arbejdet i SKAT. Bogen udgør forfatterens ph.d.-afhandling.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jane Ferniss
Sideantal: 399
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Thomson
Udgivelsesdato: 14 Aug 2006
Oplagsdato: 14 Aug 2006
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788761915733

Udgivelsesår

2006

Sprog

Dansk

Det skatteretlige driftsomkostningsbegreb - særligt grænsedragningen mellem driftsomkostninger og udgifter til etablering og ... Thomson