Dansk selskabsret 1 - Indledning til selskabsretten

Vis stort billede
Dansk selskabsret 1 - Indledning til selskabsretten

820,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Dansk selskabsret er et værk i 3 bind, der giver et samlet overblik over de forskellige selskabsformer, den erhvervsdrivende kan vælge som juridisk ramme for sin virksomhed .

Bind 1 af Dansk selskabsret – Indledning til selskabsretten behandler:

  • Selskabsrettens grundbegreber og systematik
  • Præsentation af de enkelte selskabsformer
  • Ansvarsgennembrud og identifikation
  • Børsrettens grundtræk
  • EU-selskabsretten, herunder særligt betydningen af de fire friheder: etablering, kapital, tjenesteydelser og arbejdskraft
  • Retsøkonomiens betydning for selskabsretten
  • Erhvervs- og Selskabsstyrelsens virke

Nyt i 4. udgave

Værkets 4. udgave er opdateret med praksis fra EU-domstolen og de seneste danske lovændringer, der er gennemført som et led i evalueringen af selskabsloven i 2013.

Målgruppe

Dansk selskabsret henvender sig til kandidatstuderende på universiteterne og handelshøjskolerne, men kan også bruges af selskaberne selv og deres rådgivere, advokater og dommere - og andre, der har brug for at få større indsigt i dansk selskabsret.

Om forfatterne

Søren Friis Hansen er professor i selskabsret ved Juridisk Institut, Copenhagen Business School og har udgivet en række bøger og artikler om dansk selskabsret samt om EU-rettens betydning for dansk ret.

Jens Valdemar Krenchel har arbejdet med juraen som forsker, advokat, konstitueret landsdommer ved Østre Landsret og politisk for Dansk Industri og nu for Realkreditrådet. Han har udgivet en række bøger og artikler især om dansk selskabsret og Corporate Governance.

Begge forfattere var medlemmer af Moderniseringsudvalget for selskabsretten, hvis forslag til ny aktie- og anpartsselskabslov trådte i kraft i foråret 2010.

Om de øvrige bind i serien - bøgerne bestilles særskilt.

Bind 2 beskæftiger sig med de selskabsretlige regler for kapitalselskaber og deres stiftelse, kreditorbeskyttelse, organisation, erstatningsansvar og ophør. (Købes særskilt)

Bind 3 gennemgår de selskabsretlige regler for interessentskaber og lignende samvirketyper - herunder interessentskabernes organisation, hæftelse, ophør og interessenternes indbyrdes forhold. (Købes særsklit)

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Søren Friis Hansen / Jens Valdemar Krenchel
Sideantal: 412
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 4
Udgiver: Karnov Group Denmark A/S
Bredde: 155 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 25 mm
Vægt: 668 g
Udgivelsesdato: 18 Sep 2014
Oplagsdato: 18 Sep 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788761935823

Udgivelsesår

2006

Sprog

Dansk

Dansk selskabsret 1 - Indledning til selskabsretten Karnov Group Denmark A/S