Litteraturhistoriens rødder - – fra saga til Marie Grubbe

Reduced price!
Vis stort billede
Litteraturhistoriens rødder - – fra saga til Marie Grubbe

183,20 kr

-20%

229,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Med udgangspunkt i temaet 'lyster, normer og social mobilitet' giver bogen et indblik i dansk litteraturhistorie fra oldtid til moderne tid. Den rummer litteraturhistorisk analyse og fortolkning af tekster og genrer, som er relevante for den obligatoriske danskundervisning i gymnasiet og HF.
Fem kanonforfattere er repræsenteret i bogen, og her er tekstuddrag fra bl.a.: Ravnkels saga, Skånske lov, viser som Kong Valdemar og Tove og Germand Gladensvend, eventyr fra Brødrene Grimm og af H.C. Andersen, Gurre-sagnet, Gurre-sange samt både St.St. Blichers, H.C. Andersens og I.P. Jacobsens Marie Grubbe-fortællinger.
En række af de udvalgte tekster kan også bruges til dansk-historieforløb med det formål at demonstrere samspillet mellem litteratur og samfund i tiden. Eleverne får gennem tekster og analyser kendskab til det lyststyrede menneske og samfundets socialisering heraf – i vikingetiden, middelalderen og romantikken.
Bogen tilbyder eleverne en tilrettelagt og let tilgang til en række ældre og lidt sværere tekster som sagaer, folkeviser og folkeeventyr samt et kronologisk overblik over tendenser i dansk litteraturhistorie. Eleverne kan både arbejde med litteraturen ud fra et kultur- og litteraturhistorisk, genremæssigt og intertekstuelt perspektiv.
Bogen er tilrettelagt til danskundervisningen i gymnasiet og på HF, men kan også bruges i 10. klasse og ikke mindst i lærerseminarernes danskfag.
Jan Horn Petersen er cand.mag. i dansk og historie. Han underviser på Espergærde Gymnasium og HF.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jan Horn Petersen
Sideantal: 184
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 154 mm
Højde: 221 mm
Dybde: 14 mm
Vægt: 321 g
Udgivelsesdato: 02 May 2014
Oplagsdato: 02 May 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771182842

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Litteraturhistoriens rødder - – fra saga til Marie Grubbe Frydenlund