Litterære mønstre - fra middelalder til modernitet

Vis stort billede
Litterære mønstre - fra middelalder til modernitet

349,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Bogen giver et nyt perspektiv på den historiske læsning i dansk og har særlig vægt på de idé-, kultur- og kunsthistoriske strømninger i litteraturen fra middelalderen frem til og med sidste århundredeskifte.
Dermed opnår eleven en forståelse for, hvordan samspillet mellem skiftende idehistoriske anskuelser og samfundstyper skaber nye rammer og udtryksmuligheder for litteraturen.
Eksemplerne giver en solid ramme, som læreren kan bruge som grundlag for at udvælge øvrig litteratur, der passer til den givne undervisningssituation. Her er bl.a. eksempler på folke- og trylleviser samt tekster fra Kingo, Holberg, Ewald, H.C. Andersen, Aarestrup, Bang, Pontoppidan, Rifbjerg, Kristensen og Strunge.
Den er skrevet til dansk på gymnasier, hf, VUC m.m. og indbyder til flerfagligt samarbejde med filosofi, billedkunst, samfundsfag og historie. Hvert kapitel indeholder udover de ide- og kulturhistoriske afsnit en række analyser og oplæg, der ud fra konkrete litterære eksempler trækker linjer til tidens tanker og disses betydning for litteraturens temaer og udtryksmåder. Hertil kommer forfatterbiografier og arbejdsspørgsmål.
Henrik Hansen er lektor og mag.art. i nordisk litteratur fra Aarhus Universitet. Indtil 2012 underviste han i dansk på Horsens Statsskole.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Henrik Hansen
Sideantal: 388
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 173 mm
Højde: 245 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 777 g
Udgivelsesdato: 09 Dec 2015
Oplagsdato: 09 Dec 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771186994

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Litterære mønstre - fra middelalder til modernitet Frydenlund