Kunst - Semiotiske beskrivelser af æstetisk betydning og oplevelse

Vis stort billede
Kunst - Semiotiske beskrivelser af æstetisk betydning og oplevelse

49,50 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Denne bog handler om kunst, men er dog ikke et æstetisk skrift i traditionel forstand. Den forholder sig ikke til kunstens og kunstoplevelsens væsen. Bogens udgangspunkt er derimod, at kunstværker er genstande som alle andre genstande. De er organiserede helheder, hvis sammenhæng kan beskrives objektivt.
Bogen søger at udpege de konkrete, tingslige og frit tilgængelige elementer og relationer i kunstværket, som den æstetiske oplevelse bygger på.
Ifølge forfatteren findes der ikke nogen egentlig æstetisk erkendelse, en slags indsigt, som skulle være forbeholdt de gode kunstnere og kunstteoretikere. Når man taler om kunst behøver man ikke at sige særligt dybe ting. Man kan og må nøjes med at beskrive, hvad man ser, og hvordan man ser det. Man må begrunde sin meningsfulde oplevelse af kunstværket ud fra det, som alle har adgang til.
Oplevelse af kunst og kunsten selv kan naturligvis ikke sættes på formel. Det forhindrer hverken oplevelsen eller kunsten i at have formelle egenskaber, som det er værd at fastlægge. Bogens billed- og tekstanalyser gør således brug af mange af de metoder og begreber, som i de seneste år er blevet udviklet inden for den kognitive semiotik.
Med udgangspunkt i malerier af El Greco, William Turner, Claude Monet og Vilhelm Hammershøi samt tekster af Ernst Cassirer, René Thom, Paul Valéry, Gaston Bachelard og Roman Ingarden tegner litteraturhistorikeren og semiotikeren Peer F. Bundgård her omridset af denne kunstværkets semiotik.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Peer F. Bundgård
Sideantal: 231
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Haase & Søns Forlag
Bredde: 139 mm
Højde: 216 mm
Dybde: 20 mm
Vægt: 368 g
Udgivelsesdato: 12 May 2004
Oplagsdato: 12 May 2004
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788755911956

Udgivelsesår

2004

Sprog

Dansk

Kunst - Semiotiske beskrivelser af æstetisk betydning og oplevelse Haase & Søns Forlag