Klasse- og læringsledelse - en kopi- og arbejdsmappe

Vis stort billede
Klasse- og læringsledelse - en kopi- og arbejdsmappe

1 122,50 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Klasse- og læringsledelse Kopi- og arbejdsmappe

I en tid med stigende udfordringer i skolen i forhold til differentieret undervisning og elevers adfærdsmæssige problemer er klasseledelse og læringsledelse kommet til sin ret. Således er begrebet blevet skrevet ind i loven om læreruddannelse, og senest fremhæves netop lærerens ledelseskompetence i et review fra Dansk Clearinghouse for Uddannelsesforskning (Nordenbo m.fl., Danmarks Pædagogiske Universitetsforlag, 2008) sammen med det fag-faglige og evnen til at etablere gode relationer til eleverne som en af væsentligste lærerkompetencer.
Denne kopi- og arbejdsmappe sætter fokus på, hvorledes man kan praktisere klasse- og læringsledelse. Dette gør forfatterne ud fra en bred forståelse af begrebet, som således ikke kun omhandler classroommanagement - at kunne 'styre' en klasse - men også at kunne lede læring og skabe rum for læring igennem læringsmiljøet, undervisningens organisering, synlige regler og rutiner, tydelige mål mm.
Kopimappen indeholder følgende afsnit: Indledning; Hvad er læring?; Hvad er ledelse?; Hvad er klasse- og læringsledelse?; Klasse- og læringsledelsesværktøjer (bl.a. om årsplaner, elevplaner, læringsaftaler og evalueringsværktøjer); Klasse- og læringsledelse i dansk; Klasse- og læringsledelse i matematik; Klasse- og læringsledelse i projektarbejde; Klasse- og læringsledelse i andre fag; Ledelse af skole-hjem-samarbejdet og Perspektivering.
Kopi- og arbejdsmappen indeholder en mængde brugbare redskaber til dagligdagen. Dette er primært i form af kopiark til lærere, elever og forældre. Med kopi- og arbejdsmappen følger desuden en CD med alle kopiark i henholdsvis et låst format og et redigérbart format, således alle ark kan tilpasses den konkrete sammenhæng (skole, klasse etc.), som de skal bruges i.
Lene Skovbo Heckmannog Karina Landsbo Villumsenhar også skrevet bøgerne Fleksible læringsmiljøer i praksisog Fleksible læringsmiljøer - en kopimappe om ledelse og organisering af undervisningen(begge udkommet på Dafolo Forlag). Lene Skovbo Heckmann og Karina Landsbo Villumsen er lærere på Hellerup Skole.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Karina Landsbo Villumsen / Lene Skovbo Heckmann
Sideantal: 202
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Ringordner
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Dafolo
Udgivelsesdato: 07 May 2009
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772813936

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

Klasse- og læringsledelse - en kopi- og arbejdsmappe Dafolo