Island - nordisk religion, historie og samfund

Vis stort billede
Island - nordisk religion, historie og samfund

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Bogen fortæller i tre temaer – nordisk religion, historie og samfund – om Island fra vikingetiden og frem til i dag, hvor finanskrisen stadig sætter sit præg på det islandske samfund.
Første del handler om religion i vikingetiden – i Norden og efterfølgende med fokus på Island og sagaerne. Denne del sluttes af med et kort afsnit om religionens rolle i nutidens Island.
Andel del fortæller først om vikingetiden i Norden og fortsætter herefter med en kronologisk gennemgang af Islands historie fra de første bosættelser til nutidens udfordringer med finanskrisen.
Tredje og sidste del beskriver det islandske samfunds sene overgang fra traditionelt til moderne og senmoderne samfund. Her er også en gennemgang af demokratiet og det politiske system i Island samt af landets økonomi og velfærdssamfund.
Bogen er et oplagt valg, når der skal laves undervisningsforløb om Island. Den er tilrettelagt til faget KS på hf, men kan også bruges til AT-arbejde i gymnasiet samt som udgangspunkt for studieture.
Leif Nordberger cand.mag. Han underviser i historie, samfundsfag og psykologi på VoksenUddannelsescenter Frederiksberg (VUF) og har skrevet flere bøger.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Leif Nordberg
Sideantal: 215
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 173 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 13 mm
Vægt: 542 g
Udgivelsesdato: 13 Jun 2012
Oplagsdato: 13 Jun 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771180091

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Island - nordisk religion, historie og samfund Frydenlund