Introduktion til koncernregnskaber

Vis stort billede
Introduktion til koncernregnskaber

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Bogen redegør for principperne for konsolidering, dvs. udarbejdelse af et koncernregnskab.

Fremstillingen er hovedsagelig baseret på ét gennemgående taleksempel, som indeholder alle hovedelementer, der indgår i konsolideringen af det typiske koncernregnskab. Det forklares og vises trin for trin, hvordan en modervirksomheds og en dattervirksomheds individuelle årsregnskaber skal sammenlægges og korrigeres, så der fremkommer et koncernregnskab.

På det samme eksempel illustreres, hvordan man i modervirksomhedens eget regnskab kan indarbejde centrale dele af det færdige koncernregnskabs opgørelser ved den metode, der kaldes indre-værdis-metode eller equity-metoden. Denne metode er også relevant for både koncernvirksomheder og ikke-koncernvirksomheder, som besidder store ejerandele i andre virksomheder.

Fremstillingen er baseret på alle de gældende danske bestemmelser om koncernregnskaber og om værdiansættelse af aktier i dattervirksomheder og associerede virksomheder: Bestemmelserne i årsregnskabsloven, som skal følges af ikke-børsnoterede virksomheder, og bestemmelserne i de internationale regnskabsstandarder, som de børsnoterede virksomheder skal anvende i deres årsregnskaber.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Peder Fredslund Møller
Sideantal: 189
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 12
Udgiver: Gjellerup
Bredde: 157 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 18 mm
Vægt: 358 g
Udgivelsesdato: 12 Dec 2012
Oplagsdato: 02 Oct 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788713050284

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk