Interkulturel pædagogik

Vis stort billede
Interkulturel pædagogik

320,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

2. udgave af Interkulturel pædagogik.
Bogen, der i løbet af kort tid har vist sig uundværlig, når det gælder en dybtgående og nuanceret analyse af globaliseringens uddannelsesmæssige konsekvenser, er konsekvent ajourført, og der er tilføjet nye afsnit om den helt aktuelle udvikling på området.
Interkulturel pædagogikpræsenterer bl.a. de amerikanske forskere Virginia P. Collier og Wayne P. Thomas' resultater af projektet 'A national Study of School Effectiveness for Language Minority Students' Long-Term Academic Achievement'. Undersøgelsen, som blev udført for det amerikanske undervisningsministerium og først præsenteret ved DPU i Danmark, bygger på data fra perioden 1985-2001 og omfatter mere end 200.000 elevindberetninger i fem større skoledistrikter i USA. Collier og Thomas' forskning er især spændende, fordi den ikke kun retter sig mod betydningen af forskellige modersmål i læringssituationen, men undersøger mange forskellige måder at undervise på i komplekse sociale og etniske miljøer - med eller uden brug af børnenes modersmål.
Bogen henvender sig til undervisere, studerende og andre, der interesserer sig for den flerkulturelle forandring i uddannelses- og dannelsesprocesser, og belyser ud fra de seneste forskningsresultater de udfordringer, det danske uddannelsessystem står overfor i relation til mødet mellem flere sprog og kulturer.
Bogens forfattere, der forsker i uddannelse og undervisning i det flerkulturelle samfund, er alle engageret i krydsfeltet mellem anerkendelse af etnisk og social kompleksitet, demokrati og ligestilling.

Flere detaljer

Mere info
Sideantal: 264
Sprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 2
Udgiver: Kroghs Forlag
Bredde: 167 mm
Højde: 248 mm
Dybde: 16 mm
Vægt: 570 g
Udgivelsesdato: 26 Oct 2006
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788762408302

Udgivelsesår

2006

Sprog

Dansk