Inklusion i klassens fællesskab

Vis stort billede
Inklusion i klassens fællesskab

248,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Inklusion i klassens fællesskab

Øget inklusion er i disse år et hovedtema i folkeskolen, ofte motiveret i at begrænse udgifterne til specialundervisningen. Fokus er ikke i samme grad rettet mod de elever, forældre, lærere og skoleledelser, som skal gennemføre inklusionsprocessen.
Med bøgerne Inklusion i klassens fællesskabog Ledelse i en inkluderende skole, belyses skolens pædagogiske og strategiske muligheder for god inklusionspraksis. Bøgerne tilbyder ikke alene videns- og erfaringsformidling om en påtrængende problemstilling i skoleledelse, men også oplæg til refleksion over egen lærer- og ledelsespraksis og skolens pædagogiske videreudviklingsmuligheder.
Formålet med bogen Inklusion i klassens fællesskab,der er en bog for lærere skrevet af lærere, er gennem praksiseksempler at belyse faktorer, der er afgørende for vellykket inklusion. Bogen belyser pædagogiske og etiske aspekter af inkluderende klassefællesskaber, der hviler på gensidig respekt, og hvor ingen elever er på tålt ophold, samt lærerens værktøjer i klassesituationen, også når der er tale om elever med mindre veludviklede sociale kompetencer - i skolen ofte karakteriseret som urolige og adfærdsvanskelige - og deres arbejdsfællesskab med klassens øvrige elever. Fokus rettes også mod spørgsmål som, hvordan skolens ressourcelærere med specialpædagogisk kompetence kan inddrages, hvad PPR kan støtte med, hvordan man kan sikre positiv medvirken fra alle klassens forældre, hvilke krav der kan stilles til undervisningsmidler og fysiske rammer i klassen og på skolen, samt hvordan man bedst inddrager aktuel forskningsbaseret viden om inklusion i sin undervisningspraksis og sin professionelle kompetenceudvikling.
Bøgerne, der er blevet til i et samarbejde mellem Danmarks Lærerforening og Dafolo med konsulent Evy Stokholm, Danmarks Lærerforening, cand. pæd. psych. Bjarne Nielsenog Signe Holm-Larsen, redaktør i Dafolo som styregruppe, henvender sig primært til lærere, lærerstuderende, pædagogiske konsulenter og PPR-medarbejdere.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Rune Barslund m.fl.
Sideantal: 94
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Illustreret af: Annette Carlsen
Fagredaktør: Bjarne Nielsen,Signe Holm-Larsen,Evy Stokholm
Udgiver: Dafolo
Udgivelsesdato: 02 Nov 2011
Oplagsdato: 02 Nov 2011
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772816555

Udgivelsesår

2011

Sprog

Dansk