Historiekanon, Kalmarunion, Columbus, Reformationen

Vis stort billede Tilføj
Historiekanon, Kalmarunion, Columbus, Reformationen

253,13 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

I dette hæfte behandles tre kanonpunkter fra den sene middelalder og renæssancen, nemlig Kalmarunionen, Christopher Columbus og Reformationen. Alle tre kanonpunkter har haft stor betydning for udviklingen i Danmark.

Kalmarunionen, hvor Danmark var den ledende magt i Norden i mere end 100 år, men hvor udviklingen i unionstiden førte til, at Danmark og Sverige blev fjender gennem flere hundrede år. Christopher Columbus, hvis rejser åbnede op for et helt nyt verdensbillede blandt middelalderens og renæssancens mennesker, og Reformationen, hvor den katolske kirke i Danmark blev smidt på porten og erstattet af den protestantiske, hvilket satte dybe spor i samfundet.

Hvert kanonpunkt indledes med en problemstilling, der peger på nogle af de forhold, som kanonpunktet omhandler. Derefter ridses den historiske baggrund op som en forudsætning for at forstå, hvad der skete. Kanonpunkterne sluttes af med en kort beskrivelse af, hvilken betydning netop denne begivenhed eller dette forløb havde, og hvad det førte med sig.

De tre kanonpunkter kommer i kronologisk rækkefølge, men arbejdet med de enkelte kanonpunkter er selvfølgelig betinget af, hvordan de passer med klassens øvrige arbejde.

Teksten veksler mellem sammenhængende beskrivelser af det historiske forløb, afbrudt af små faktabokse med konkrete historiske fakta. Derudover er der et righoldigt billedmateriale af både historiske malerier og samtidige fotos. Endelig er der efter hvert kanonpunkt en dobbeltside med opgaver og elevaktiviteter.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Olaf Ries / Claus Buttenschøn
Sideantal: 64
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 6
Udgave: 1
Udgiver: Alinea
Bredde: 215 mm
Højde: 292 mm
Dybde: 9 mm
Vægt: 466 g
Serie: Historiekanon
Udgivelsesdato: 17 Oct 2009
Oplagsdato: 12 Nov 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788723032355

Udgivelsesår

2009

Sprog

Dansk

Historiekanon, Kalmarunion, Columbus, Reformationen Alinea