Historie i brug - fra historieskabt til historieskabende

Vis stort billede
Historie i brug - fra historieskabt til historieskabende

169,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Bogen giver en introduktion til begrebet 'historiebrug': Hvad er historie? Hvad er historisk metode? Og hvordan bruger vi historie som individer, som samfund og som fag?
Gennem en lang række konkrete eksempler viser forfatterne, hvordan vi løbende tolker og omfortolker de spor, som den historiske proces har efterladt sig. De fortæller også, hvordan disse tolkninger kan bruges og misbruges i den offentlige og politiske debat.
Bogen kommer ind på en række metodiske og historie­teoretiske problemstillinger. Dens formål er at udvikle elevernes historiebevidsthed og lyst til at gå i dialog med fortiden.
Den er fyldt med opgaver, som træner elevernes færdigheder i at udforme historiske problemstillinger, bearbejde forskelligartet historisk materiale og forholde sig metodisk-kritisk til de mange former for historiebrug, de møder i og uden for skolen.
Bogen indgår i serien His2rie, der er et netbaseret undervisnings­materiale specielt tilrettelagt historieundervisningen i gymnasiet, på hf og på hhx. På seriens hjemmeside www.his2rie.dk har hver bog sin egen del med kilde­tekster, litteraturlister, links m.m. På hjemmesiden findes også sider om bl.a. historisk metode og kildekritik, studieteknik, formidling samt historie som fiktion.
Begge forfattere underviser i historie på Espergærde Gymnasium og HF.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jan Horn Petersen / Winnie Færk
Sideantal: 146
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 174 mm
Højde: 246 mm
Dybde: 12 mm
Vægt: 330 g
Udgivelsesdato: 01 Dec 2013
Oplagsdato: 01 Dec 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771182859

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Historie i brug - fra historieskabt til historieskabende Frydenlund