Hånd og hoved i skolen - værkstedspædagogik for praktisk orienterede elever

Vis stort billede
Hånd og hoved i skolen - værkstedspædagogik for praktisk orienterede elever

248,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Hånd og hoved i skolen - værkstedspædagogik for praktisk orienterede elever
På trods af at danske børn generelt er glade for at gå i skole, er der stadig en del af dem, der oplever nederlag, fremmedhed og mangel på trivsel og udviklingsmuligheder. Den danske skole er nemlig stadig overvejende en boglig skole, som ikke vurderer praktisk og håndværksmæssig kunnen højt, og derfor har skolen tendens til at frasortere og nedvurdere de elever, der har deres interesserer og styrker i det håndværksmæssige.
Hånd og hoved i skolen - værkstedspædagogik for praktisk orienterede eleverformidler en pædagogik, der imødekommer de praktisk orienterede elever. Denne bog bygger på erfaringer fra to skoler, Bavnebakkeskolen i Støvring, der er en almindelig folkeskole, og UNGAUC, der er en del af Aalborg Ungdomsskole. Begge har i en længere årrække arbejdet med at udvikle undervisning tilpasset de praktisk orienterede unge, og de to skoler har udviklet en pædagogik, som andre skoler kan blive inspireret af.
Denne pædagogik fokuserer særligt på områder som:
Selvtillid, forventninger og inklusion
Varierede undervisnings- og arbejdsformer
Få og faste regler
Tæt læreropbakning
Engagerede og relationskompetente lærere
Ledelsesopbakning
Serien Viden om Skolenudgives i samarbejde mellem Center for Grundskoleforskning ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, Aarhus Universitet, og Dafolo Forlag. Den har til formål at formidle forskningsbaseret viden til skolerne og påvirke, hvad der sker i klasseværelserne ved at den opnåede viden bliver gjort anvendelig i skolen til fremme af undervisningens kvalitet.
Målgruppen for serien er først og fremmest folkeskolens praktikere - ledere, lærere og pædagoger - samt studerende på Danmarks professionshøjskoler. Politikere, administratorer og forældre vil også i mange tilfælde kunne have glæde af serien.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Torben Switzer / Per Fibæk Laursen
Sideantal: 134
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Fotograf: Torben Switzer
Udgiver: Dafolo
Serie: Viden om skolen
Udgivelsesdato: 14 Aug 2010
Oplagsdato: 14 Aug 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772815053

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Hånd og hoved i skolen - værkstedspædagogik for praktisk orienterede elever Dafolo