Gud i skolen og Gud på Borgen BOGPAKKE

Vis stort billede Tilføj
Gud i skolen og Gud på Borgen BOGPAKKE

249,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Udgivelserne Gud på Borgen og Gud i skolen sælges her samlet som bogpakke. Bøgerne kan også købes enkeltvis.

Målgrupper: Udgivelserne er målrettet faget KLM/Almen dannelse i Læreruddannelsen, men kan også læses af alle, der har berøring med religion i institutioner, fx lærere og skoleledere.

Anmelderne skrev

Om Gud på Borgen - Folkeskolen 10. januar 2012:

Interesserer man sig for de dilemmaer, der eksisterer i spændfeltet mellem på den ene side Danmark som et sekulariseret samfund og på den anden side det faktum, at den evangelisk-lutherske kristenhed ikke blot fører den (vover denne anmelder at påstå) dominerende tros- og livsanskuelsesdiskurs, men også nyder godt af statsstøtte og ministeriel administration, ja, så kan interviewbogen "Gud på Borgen" skabe grobund for en farverig debat, ikke mindst på læreruddannelsen i faget kristendomskundskab/livsoplysning/medborgerskab [...] Interviewbogen bærer præg af politikernes levende udtrykte ord, men byder også på relevant og passende baggrundsviden fra UCC for den lærerstuderende, der har indset nødvendigheden i at supplere faktaviden med nuanceret debat. "Gud på Borgen" umuliggør passivitet og kan klart anbefales i vort diskussionssamfund".

Om Gud i skolen - konsulentudtalelse maj 2014:

"Det er en bog med et relevant emne for lærerstuderende, lærere og andre skolefolk. En bog til tiden. Spørgsmålet om religion i skolen er underbelyst og forfatternes tilgang er ny - at interviewe repræsentanter fra forskellige religiøse organisationer, ikke-religiøse organisationer, skoleledere, minister og religionsforsker, dvs. elitens holdninger, er ikke set før i denne sammenhæng, men giver god mening, når man skal afdække, hvilke holdninger der gør sig gældende i tilgangen til religion i folkeskolen. Hermed falder bogen ned i et spændingsfelt, som udspiller sig i hele den danske skoleverden, på lærerværelset, i klasseværelset, i skole-hjem-samtalen og i samfundets generelle diskussioner og religion(erne)s placering i offentlige institutioner. Derfor er refleksionskapitlerne henvendt til den lærerstuderende faktisk ligeså relevante for den uddannede lærer ligesom resten af bogens kapitler, som også burde være interessante for den generelt folkeskoleinteresserede læser". Brian Arly Jacobsen, religionsforsker - Københavns Universitet

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Pia Rose Böwadt / Ane Kirstine Brandt
Sideantal: 341
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Harvey Macaulay, Imperiet
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Forlaget Ucc
Udgivelsesdato: 15 Jun 2014
Oplagsdato: 15 Jun 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788791786594

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Gud i skolen og Gud på Borgen BOGPAKKE Forlaget Ucc