Grønlands vinterhvaler - hvidhvalen, narhvalen og grønlandshvalen

Vis stort billede Tilføj
Grønlands vinterhvaler - hvidhvalen, narhvalen og grønlandshvalen

186,25 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Omkring 15 hvalarter forekommer regelmæssigt i grønlandske farvande, kun tre af disse opholder sig i Grønland om vinteren; det er hvidhvalen, narhvalen og grønlandshvalen. Alle tre arter har haft afgørende betydning for udforskningen og koloniseringen af ikke blot Grønland men hele det Arktiske område. To af dem - narhvalen og hvidhvalen - er stadig meget vigtige for den maritime fangstkultur i Grønland i dag.
I årtusinder blev disse hvaler fanget af eskimoiske folk. Men kommerciel hvalfangst indgår også i hvalernes historie. Med de store sejlskibe i 1600-tallet begyndte europæerne at trænge ind i Arktis i deres søgen efter grønlandshvalerne og i håbet om store fortjenester på handel med spæk og barder. Med samme motivering anlagde den danske stat i slutningen af 1700-tallet i Vestgrønland. Senere blev mange af disse landstationer til de moderne byer vi kender i Grønland i dag. Både de skibs- og landbaserede hvalfangstoperationer resulterede også i udvidelse af landkortene og i ny viden om Arktis.
Grønlands vinterhvalerkommer vidt omkring. Bogen er produceret i samarbejde med Pinngortitaleriffik, Grønlands Naturinstitut, og sponsoreret af Aage V. Jensens Fonde.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Mads Peter Heide-Jørgensen / Kristin Laidre
Sideantal: 125
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Limryg
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Britt-Marie Jespersen
Udgiver: Ilinniusiorfik Undervisningsmiddelforlag. Grønlands Naturinstitut
Udgivelsesdato: 08 Nov 2006
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788779752993

Udgivelsesår

2006

Sprog

Dansk

Grønlands vinterhvaler - hvidhvalen, narhvalen og grønlandshvalen Ilinniusiorfik Undervisningsmiddelforlag. Grønlands Naturinstitu