Genrer i dansk - talen

Vis stort billede Tilføj
Genrer i dansk - talen

189,06 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 3-5 hverdage

TALEN indgår i serien GENRER I DANSK til danskundervisningen på ungdomsuddannelserne. Den handler om talen som genre og inddrager både politiske taler, lejlighedstaler og juridiske taler. Ud over eksempler på alle undergenrer er også beslægtede genrer og genrehybrider med taletræk repræsenteret i bogen.

Genretrækkene bliver tydelige, fordi bogen inddrager et stort antal meget forskellige taler. Den indeholder bl.a. flere af verdenshistoriens mest berømte taler. Bogen anvender primært en retorisk tilgang til teksterne, men den bringer også metoder fra alle danskfagets tre søjler litteratur, sprog og medier i spil. Stilistik, kommunikationsanalyse, argumentation, retorik og diskursanalyse bliver inddraget i arbejdet.

Bogen består af taler og teori og rummer desuden en lang række andre elementer som opgaver, illustrationer, skemaer og begrebsforklaringer, der kan bruges didaktisk og styrke elevernes læring. Tilsammen åbner det for et udbytterigt arbejde med talegenren. Blandt bogens opgaver indgår et utal af forskellige tilgange i varierede opgavetyper som analyseopgaver, skriveopgaver og innovative opgaver. Derved sikres et fint fagligt udbytte, uanset om der bliver arbejdet receptivt eller produktivt med genren.

TALEN kan også bruges som grundbog i retorikfaget samt i tværfagligt samarbejde i f.eks. almen studieforberedelse.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Berit Riis Langdahl
Sideantal: 96
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Lise Harlev
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Tegnet af: Helle Jensen
Udgiver: Gyldendal
Bredde: 197 mm
Højde: 272 mm
Dybde: 8 mm
Vægt: 314 g
Udgivelsesdato: 11 Nov 2015
Oplagsdato: 11 Nov 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788702165883

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk