Filmlyd & filmmusik - Fra klassisk til moderne film

Vis stort billede
Filmlyd & filmmusik - Fra klassisk til moderne film

193,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Filmen er et audiovisuelt medie. Men på grund af det visuelles dominans er vi tilbøjelige til at overse (eller overhøre) lyden: Det vi tror vi har set, er ofte noget vi har hørt.
Filmlyd & filmmusik beskriver lydens funktion i filmen, filmlydens særlige æstetik, teori og historie. Forfatteren gennemgår en række film- og kulturteoretiske traditioner: Semiotikken, psyko-semiotikken, neoformalismen- og ikke mindst Gilles Deleuzes filmfilosofi. Han inddrager film af de store instruktører bl.a. Lang, Renoir, Orson Welles, Hitchcock, Bergman, Godard, Altman, Scorsese og Lynch.
Bogen spænder fra de tidligt ekspressive lydfilm og klassiske amerikanske film over europæisk filmmodernisme til filmen i dag. Den forener derved teori og historie med en lang række konkrete eksempler fra 150 film. Bogen er den første systematiske og historiske fremstilling ad filmlydens og filmmusikkens betydning for den audiovisuelle filmoplevelse.
Birger Langkjær er cand.mag. et art. i moderne kultur og kulturformidling, filmvidenskab og filosofi og ph.d. stipendiat på Institut for Film- og medievidenskab ved Københavns Universitet.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Birger Langkjær
Sideantal: 191
Sprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 2
Udgave: 1
Udgiver: Museum Tusculanum
Bredde: 162 mm
Højde: 239 mm
Dybde: 11 mm
Vægt: 402 g
Serie: Teori & æstetik, bind 4
Udgivelsesdato: 15 Apr 1995
Oplagsdato: 15 Apr 1995
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772893365

Sprog

Dansk

Filmlyd & filmmusik - Fra klassisk til moderne film Museum Tusculanum