Familieklasser i skolen - Flerfamiliearbejde i teori og praksis

Vis stort billede Tilføj
Familieklasser i skolen - Flerfamiliearbejde i teori og praksis

310,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Familieklasser i skolen - flerfamiliearbejde i teori og praksis

Flerfamiliearbejdet i en dansk familieklasse er overordnet set enkelt. Udgangspunktet er, at et barn mistrives i skolen, og forældrene inviteres ind i familieklassen for at hjælpe deres barn. Her møder de andre familier med lignende udfordringer. Familierne kan dele idéer og erfaringer og kan derved støtte deres børn i at klare sig bedre i skolekonteksten.
Flerfamiliearbejdet er på den anden side komplekst. Hvordan kan vi sikre, at barnet føler sig set, hørt og forstået? Hvordan kan vi synliggøre de krav og kontekster, barnet møder i skolen? Hvordan kan vi hjælpe forældrene til at støtte barnet i at fungere og trives i skolen? Hvordan kan børnene lære at tage medansvar for deres skolegang? Hvordan kan skolen møde forældrene respektfuldt?
Med udgangspunkt i metoder, der er udviklet af Neil Dawson og Brenda McHugh på Marlborough Family Service and Education Centre i London, og i deres egne mangeårige erfaringer giver bogens forfattere et bud på, hvordan flerfamiliearbejdet kan implementeres og udvikles i en dansk folkeskolesammenhæng.
Bogen henvender sig til familieklasselærere, lærere, undervisere og studerende ved læreruddannelsen, skoleledere og andre med interesse for og berøring med familieklasser i skolesammenhæng.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Henriette Wilson / Tommy Hjordt
Sideantal: 168
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Paperback
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Dafolo
Udgivelsesdato: 16 May 2010
Oplagsdato: 16 May 2010
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788772815039

Udgivelsesår

2010

Sprog

Dansk

Familieklasser i skolen - Flerfamiliearbejde i teori og praksis Dafolo