Europa, 1300-1600

Vis stort billede Tilføj
Europa, 1300-1600

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Europa i tusind år
De første to bind af firebindsværket Europa i tusind årer nu udkommet. Bag værket står historikere fra Danmark, Sverige og Island, som med udgangspunkt i aktuel forskning formidler en dybere forståelse af dette kulturområdes tilblivelse, dets splittelse og sammenhængskraft, og senere den dynamik, som i nogle århundreder giver Europa dominans i verdenssamfundet.
Fremstillingen veksler imellem detaljeret og indlevende fortælling om personer, miljøer og tankeforestillinger og mere overbliksskabende analyse af periodens sociale, kulturelle og politiske begivenheder og udviklingstræk. Værket rummer således både den traditionelle begivenhedshistorie med dens fremhævelse af historiens milepæle, og nyere historiske tilgange, som fx den mentalitetshistoriske, der i højere grad vægter den lille historie, de nære skildringer af sociale relationer og mentale og religiøse forestillinger.
Andet bind, Europa 1300-1600, skildrer en turbulent periode i Europas historie. Krigen antager nye former og bliver mere destruktiv og uforsonlig. Højmiddelalderens forening af det åndelige og det verdslige bryder sammen, og reformationen og modreformationen toner frem. Opdagelsesrejser udvider verden, og handlen blomstrer i deres kølvand. Europas mest magtfulde stater indleder et kapløb om de koloniale rigdomme. Bindets forfattere, Håkan Arvidsson og Tove Elisabeth Kruse, har lagt hovedvægten på omvæltningerne i den europæiske samfundsordnen, og i særlig grad den rolle, som reformationen og periodens mange krige kommer til at spille for forholdet mellem verdslig og åndelig magt.
Nyt oplag leveres til DBK den 10.12.2014

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Tove Elisabeth Kruse / Håkan Arvidsson
Sideantal: 290
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 3
Udgave: 1
Udgiver: Roskilde Universitetsforlag I
Bredde: 176 mm
Højde: 245 mm
Dybde: 21 mm
Vægt: 943 g
Udgivelsesdato: 28 Nov 1999
Oplagsdato: 14 Dec 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788778670052

Sprog

Dansk