Udskillelse og sammenlægning af kommunale aktivitetere

Vis stort billede
Udskillelse og sammenlægning af kommunale aktivitetere

550,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Kommuner og kommunale fællesskaber udskiller og sammenlægger kommunale aktiviteter i stadigt stigende omfang. Udskillelse af f.eks. forsyningsaktiviteter samt erhvervs- og turismeaktiviteter fra den kommunale forvaltning og sammenlægning eller samarbejde med andre kommuner om fælles opgaveløsning er dagligt på dagsordenen i landets kommuner. Disse organisatoriske ændringer er en følge af dels kommunernes krav om effektiv ressourceudnyttelse inden for de enkelte driftsområder dels lovgivers krav om adskillelse af myndigheds- og driftsopgaver.


Omstrukturering af kommunale aktiviteter skal være drevet af forventningen om, at dette er midlet til at realisere ejerens og ledelsens vision for virksomheden. Beslutningen om at gennemføre en omstrukturering skal derfor være baseret på en grundig analyse af målene for virksomheden og konsekvenserne af en selskabsgørelse.
En beslutning om sammenlægning eller omstrukturering kræver stillingtagen til en række komplekse og politiske spørgsmål herunder afgrænsning af opgaver, valg af selskabsstruktur, bestyrelsessammensætning, ejerforhold, fremtidigt samarbejde etc. Derudover kræver gennemførelsen af beslutningen en stram og professionel processtyring med skyldig hensyn til den politiske proces.
Denne håndbog sammenfatter forfatternes erfaringer med sammenlægning og omstrukturering af kommunale aktiviteter. Bogen indeholder en række konkrete anbefalinger og råd til, hvordan beslutningsprocessen og implementeringen af de politiske beslutninger får det bedste grundlag for at blive en succes. Medarbejdere i kommuner og kommunale selskaber vil kunne bruge bogen som et praktisk redskab i forbindelse med fremtidige omstruktureringer og sammenlægning af kommunale aktiviteter.
Indholdsoversigt
Forord Kapitel 1. Strategiske overvejelser Kapitel 2. Selskabsopgørelse Kapitel 3. Samarbejde og sammenlægning Kapitel 4. Proces Kapitel 5. Implementering Kapitel 6. De regulatoriske rammer Bilag Regeloversigt Om forfatterne Stikordsregister

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Per Timmermann / Klavs V. Gravesen / Line Markert / M.Fl
Sideantal: 433
Sprog: Mange
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Djøf
Bredde: 159 mm
Højde: 236 mm
Dybde: 16 mm
Vægt: 431 g
Udgivelsesdato: 06 Oct 2014
Oplagsdato: 06 Oct 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757431551

Udgivelsesår

2014

Sprog

Mange

Udskillelse og sammenlægning af kommunale aktivitetere Djøf