Tiltalen

Vis stort billede
Tiltalen

650,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

”Tiltalen” indeholder den første samlede gennemgang af regelsættet vedrørende tiltale og muligheden for tiltaleændring - et retsområde med et kompliceret og til dels ufuldstændigt regelsæt.


Der er tale om et kompliceret regelsæt, der regulerer et stort antal sager. Bogen gennemgår en ganske omfattende retspraksis, som klart viser, at reglerne fra tid til anden giver problemer i praksis. Regelsættet giver anledning til bl.a. følgende spørgsmål, som behandles i fremstillingen:
  • Hvad skal tiltalen indeholde? Hvilke mindstekrav stilles i praksis for, at en tiltale er så fyldestgørende, at den kan danne grundlag for en straffesag?
  • I hvilket omfang kan tiltale være udelukket, fordi anklagemyndigheden via udtrykkelige tilkendegivelser eller via sin adfærd i øvrigt har begrænset påtalen?

Da fortolkningen af reglerne i praksis giver anledning til forskellige problemer i en række sammenhænge vil bogen være anvendelig som støtte for praktikere, der arbejder med straffesagsbehandling i retten.
Indholdsoversigt Forord Forkortelser Kapitel 1. Emne og formål Kapitel 2. Emneafgrænsning. metode og plan for fremstillingen Kapitel 3. Bærende hensyn og principper samt terminologi Kapitel 4. Indholdskrav til anklageskriftet Kapitel 5. Påtaleundladelser og påtalebegrænsninger Kapitel 6. Indledning om ændring af tiltalen Kapitel 7. Om tiltalen i anken Kapitel 8. Ændring af tiltalen Kapitel 9. Centrale emner vedrørende tiltaleændringer Kapitel 10. Om proceduren i sagsbehandlingen og retsvirkninger Kapitel 11. Retskraft Kapitel 12. Retspolitiske betragtninger Litteratur Domsregister Stikordsregister

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Camilla Hammerum
Sideantal: 420
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Djøf
Bredde: 158 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 29 mm
Vægt: 697 g
Udgivelsesdato: 05 Feb 2014
Oplagsdato: 05 Feb 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757432299

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk