Thomas Hobbes

Vis stort billede Tilføj
Thomas Hobbes

150,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Thomas Hobbes (1588-1679) er en af den politiske idéhistories mest kontroversielle og indflydelsesrige tænkere. Han beskrev mennesket som en ulv blandt ulve, konstant engageret i en overlevelseskamp og menneskelivet som ”ensomt, fattigt, modbydeligt, brutalt og kort”. For at overvinde denne alles krig mod alle var der behov for en stærk suveræn med ubegrænsede beføjelser.


Både beskrivelsen af mennesket og Hobbes’ løsning er blevet kritiseret, afvist og udskældt fra dengang til i dag, men den udfordring, han stillede den politiske tænkning overfor, består:Hvordan sikrer man fred mellem mennesker, der kun er optaget af deres egne liv? Hvordan undgår man, at kampen for overlevelse bliver til krig? Hvilken statsform kan tæmme frie, men også begærlige, passionerede mennesker?
I denne bog introduceres til Hobbes’ liv og tænkning. Vi gennemgår hans historiske og filosofiske baggrund for at skrive, som han gør; vi udlægger og dissekerer detaljerne og argumenterne i hans tænkning; og vi diskuterer hans indflydelse på senere tiders politiske tænkning og aktuelle relevans.
Bogen er den første herhjemme, der har Hobbes’ politiske tænkning som omdrejningspunkt, og bogen indeholder også fyldige uddrag af hans egne tekster, herunder det formodentligt vigtigste enkeltværk i moderne, europæisk, politisk tænkning, Leviathan.
Indholdsoversigt Redaktionelt forord Kapitel 1. Hobbes’ biografi Kapitel 2. Leviathan og Behemoth Kapitel 3. Fra naturtilstand til samfund Kapitel 4. International naturtilstand Kapitel 5. Menneskets natur Kapitel 6. Fortolknings- og definitionsretten Kapitel 7. Jesus er Kristus Kapitel 8. Geometrisk politik Kapitel 9. Den dobbelte bund Kapitel 10. Hobbes og eftertiden Kapitel 11. Afslutning Uddrag af Hobbes’ originaltekster Bibliografi

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Mikkel Thorup / Carsten Bagge Laustsen
Sideantal: 126
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Fagredaktør: Peter Nedergaard
Udgiver: Djøf
Bredde: 134 mm
Højde: 211 mm
Dybde: 10 mm
Vægt: 163 g
Serie: Statskundskabens klassikere
Udgivelsesdato: 03 Nov 2014
Oplagsdato: 03 Nov 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757426557

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk