Statsstøtteret i EU - mellem ligebehandling og påvirkning af konkurrencen

Vis stort billede
Statsstøtteret i EU - mellem ligebehandling og påvirkning af konkurrencen

750,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Sidste varer på lager.

Statsstøtte har stor betydning i den danske økonomi som middel til at fremme en række prioriterede mål. Staten har som udgangspunkt frihed til at fastlægge de mål og midler, som staten ønsker at prioritere og anvende, men EUF-traktaten opstiller af hensyn til konkurrencen på EU’s indre marked en række begrænsninger på Danmarks muligheder for at yde statsstøtte. Det har derfor betydelig interesse at analysere og afgrænse, hvornår Danmark er berettiget til selv at gennemføre en støtteforanstaltning med henblik på at fremme et prioriteret mål, og hvornår støtteforanstaltningen forudgående skal anmeldes til Kommissionen med henblik på godkendelse.


Denne bog analyserer statsstøttebegrebet i EUF-traktatens artikel 107, stk. 1, som afgrænser Kommissionens og medlemsstaternes kompetencer inden for statsstøtteområdet. Målet har særlig været at analysere, hvilken betydning hensynet til konkurrencen har ved vurderingen af, om en statsstøtteforanstaltning er omfattet af statsstøttebegrebet i EUF-traktatens artikel 107, stk. 1. Analyserne af statsstøttebegrebet er suppleret med analyser af Kommissionens vurdering af en støtteforanstaltnings forenelighed med den fælles interesse.
Indholdsoversigt Forord Kapitel 1. Økonomisk udvikling og EU Kapitel 2. Støtte – et element af begunstigelse Kapitel 3. Støttemodtageren – en virksomhed Kapitel 4. Staten og statens ressourcer Kapitel 5. Selektivitet Kapitel 6. Konkurrence og samhandel Kapitel 7. Privatisering af offentlige virksomheder Kapitel 8. Tjenesteydelser af almen økonomisk interesse Kapitel 9. Forenelighedsvurderingen Domsregister Stikordsregister

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Sune Troels Poulsen
Sideantal: 416
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Jurist- Og Økonomforbundets Forlag
Bredde: 155 mm
Højde: 231 mm
Dybde: 29 mm
Vægt: 695 g
Udgivelsesdato: 23 Feb 2015
Oplagsdato: 23 Feb 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757433388

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Statsstøtteret i EU - mellem ligebehandling og påvirkning af konkurrencen Jurist- Og Økonomforbundets Forlag