Sprækker for fornyelse - Nye perspektiver på offentlig styring og ledelse

Vis stort billede
Sprækker for fornyelse - Nye perspektiver på offentlig styring og ledelse

495,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Sidste varer på lager.

I en del år har New Public Management været mål for kritik. Men hvor er alternativerne? I denne antologi giver 17 praktikere og forskere deres bud på nybrud i debatten om offentlig styring og ledelse. Bagtæppet er 00’ernes styringsdebat. Strukturreformen udmøntede nye forestillinger om at skabe mere bæredygtige enheder i den offentlige sektor. Kvalitetsreformen satte kerneydelse, værdikæder og frontmedarbejdere på dagsordenen. Og finanskrisen skærpede blikket for knaphed og økonomisering. Men hvad var det for en styring og ledelse, som voksede op i kølvandet på disse forandringer? Og hvilke muligheder åbner sig i dag?


Antologiens bidrag samler sig i fire hovedpunkter: Den opstiller diagnoser, som stiller skarpt på udfordringerne og barriererne i den aktuelle udvikling af offentlig ledelse og styring. Den udformer kategoriseringer af forskellige tilgange og strømninger. Den analyserer kvaliteter i styringsdialogen mellem de forskellige niveauer af den offentlige sektor. Og endelig anviser den eksperimentelle strategier for, hvordan vi kan udvikle styring og ledelse fremover.
De enkelte bidrag er blevet til som en diskussion og perspektivering af forskningsprogrammet SLIP (Strategic Leadership Research in the Public Sector), som blev sat i gang i 2010 og fik hjemsted på CBS.
Antologien giver ingen enkle løsninger eller designmæssige fix. Derimod giver den læseren en række redskaber til at læse mulighederne og åbningerne i det styringsmæssige landskab. Antologien henvender sig både til den reflekterende praktiker og den engagerede forsker.
Indholdsoversigt Forord Indledning – af Programledelsen for SLIP Kapitel 1. Ledelse efter struktur- og kvalitetsreformen – af Mogens Hegnsvad Kapitel 2. Når statens styringsrationaler møder professionernes behov for faglig autonomi. Alternative strategier for mobilisering og udvikling af nye mulighedsrum i spændingsfeltet mellem statens forvaltning og professionernes behov for kreativ udfoldelse – af Preben Melander Kapitel 3. Ledelsesdiskursens flerstemmighed og paradoks siden 2000 – af Poula Helth Kapitel 4. Forvaltning er forvaltning - og forvaltningsforskning er forskning – and never the twain shall meet! – af Christian S. Nissen Kapitel 5. Polyfont lederskab – fra monofoniens kontrol til polyfoniens coping – af Betina Wolfgang Rennison Kapitel 6. Organisationsdesign. En praksisteoretisk reorientering – af Leon Lerborg Kapitel 7. På vej mod et nyt sprog for offentlig værdiskabelse – af Klaus Majgaard Kapitel 8. På vej fra refleksiv selvledelse til responsiv medledelse? – af Eva Pallesen Kapitel 9. Der er da ingen, der implementerer strategier. Om oversættelsen af strategier – af Søren Obed Madsen Kapitel 10. Motivation, præstationsbelønning og kontrolsystemer: Et spørgsmål om ledelse? – af Lotte Bøgh Andersen & Christian Bøtcher Jacobsen Kapitel 11. Børnehaveledelsens brudte broer. Dilemmaer og muligheder i den offentlige styringsdialog fra et anerkendelsesteoretisk standpunkt – af Simon Laumann Jørgensen Kapitel 12. Brugerinddragelse i Styringsinnovation: Om Styringslaboratorier og Udfordringsretten – af Rasmus Koss Hartmann Kapitel 13. Hverdagens innovationer: Den praksisnære ledelse og velfærdsinnovation – af Henrik W. Bendix Kapitel 14. (Styrings-)laboratorier – af Peter Wiborg Astrup & Henrik W. Bendix Kapitel 15. Striden om problemet i innovation – af Karen Ingerslev Kapitel 16. En emergerende lederuddannelse: Eksperimenter med det mikroskopiske og det vage og en serie af selv-genererende og formskiftende begivenheder – af Christa Breum Amhøj Kapitel 17. Lederskabelse og praksisnær kompetenceudvikling – af Poula Helth Kapitel 18. Eksperimentarier og laboratorier som åbne, grænseoverskridende og refleksive rum til lederskabelse - af Preben Melander Om forfatterne

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Klaus Majgaard (red.)
Sideantal: 482
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Jurist- Og Økonomforbundet
Bredde: 153 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 29 mm
Vægt: 783 g
Udgivelsesdato: 20 Nov 2014
Oplagsdato: 20 Nov 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757431452

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk

Sprækker for fornyelse - Nye perspektiver på offentlig styring og ledelse Jurist- Og Økonomforbundet