Socialforvaltningsret

Vis stort billede Tilføj
Socialforvaltningsret

560,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

" Socialforvaltningsret" indeholder en gennemgang af såvel de danske som de internationale retskilders betydning for sociale afgørelser. De almene retsgrundsætninger om myndighedernes retsanvendelse såsom lighedsprincippet, proportionalitetsprincippet, forbuddet mod magtfordrejning, kravet om saglighed o.s.v. er beskrevet ligesom bogen indeholder en udførlig gennemgang af de processuelle regler der gælder for behandlingen af sociale sager.

Der er både en fremstilling af de generelle regler i forvaltningsloven, offentlighedsloven, forvaltningsindgrebsloven og persondataloven og en gennemgang af de specielle sagsbehandlingsregler i retssikkerhedsloven og den øvrige sociale lovgivning. Bogen er skrevet og redigeret så den kan bruges både som lærebog og som opslagsværk. Alle problemstillinger er belyst med mange eksempler fra praksis på det sociale område.
Indholdsoversigt Forord Kapitel 1. Retskilder Kapitel 2. Fortolkning eller skøns udøvelse Kapitel 3. Fortolkning Kapitel 4. Skønsudøvelse Kapitel 5. Kompetence Kapitel 6. Habilitet Kapitel 7. Sagsoplysning Kapitel 8. Forvaltningslovens sagsbehandlingsregler Kapitel 9. De særlige socialretlige sagsbehandlingsregler Kapitel 10. Tilsidesættelse af reglerne Kapitel 11. Kontrol med efterlevelsen af reglerne Litteraturfortegnelse Afgørelsesregister Stikordsregister

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Jon Andersen
Sideantal: 487
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 3
Udgave: 5
Udgiver: Nyt Juridisk Forlag
Bredde: 155 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 30 mm
Vægt: 800 g
Udgivelsesdato: 16 Sep 2013
Oplagsdato: 27 Jan 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788776733346

Udgivelsesår

2006

Sprog

Dansk