Samspillet mellem formelle og uformelle retskildetyper - Med fokus på gråzoneområdet mellem regeludstedelse og tilsyn

Vis stort billede
Samspillet mellem formelle og uformelle retskildetyper - Med fokus på gråzoneområdet mellem regeludstedelse og tilsyn

350,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

På en række retsområder udvikles der nye reguleringsmetoder, hvor mere uformelle retskildetyper – såsom henstillinger, vejledninger og Q&As – indgår som en central bestanddel af den retlige ramme. Denne bog undersøger hvilke retskildemæssige overvejelser og problemstillinger, som samspillet mellem formelle og uformelle retskildetyper kan give anledning til. Bogen består af tre dele:

I første del udvikles der en generel, teoretisk forståelsesramme, som beskriver samspillet mellem disse formelle og uformelle retskildetyper. Dette sker med udgangspunkt i begrebet soft law – der er særlig udviklet i EU-retten og folkeretten – samt forestillingen om det retlige hierarki.
I anden del identificeres der et konkret område, hvor samspillet mellem formelle og uformelle retskildetyper giver anledning til forskellige retskildemæssige overvejelser og problemstillinger. Her fokuseres der på gråzoneområdet mellem regeludstedelse og tilsyn i kapitalmarkedsretten, hvor de finansielle tilsynsmyndigheders supplerer den formelle regulering med uformelle retskildetyper. Dette område belyses i fire cases fra henholdsvis EU-retten, dansk ret og engelsk ret:
  • Reguleringen af kreditvurderingsbureauer i EU
  • Tilsynsdiamanten
  • Udspil om evaluering af bestyrelsens viden og erfaring
  • Treating Customers Fairly-initiativet

I tredje del opstilles der seks principper for god regulering af retspolitisk karakter. Formålet med disse principper er at anskueliggøre, hvordan de mere teoretiske overvejelser om retskildehierarkiet konkret kan indgå i og dermed kvalificere reguleringsvirksomheden. Principperne er derfor henvendt til lovgiver og de regeludstedende myndigheder. Bliv klogerere på hvilke retskildemæssige overvejelser og problemstillinger, som samspillet mellem formelle og uformelle retskildetyper kan give anledning til.
Indholdsoversigt Forord Kapitel 1. Introduktion Kapitel 2. Begreberne soft law og hard law Kapitel 3. Et forslag til en ny forståelsesramme Kapitel 4. Det retlige hierarki i europæisk kapitalmarkedsret Kapitel 5. Reguleringen af kreditvurderingsbureauer i EU Kapitel 6. Retskildehierarkiet i dansk kapitalmarkedsret Kapitel 7. Tilsynsdiamanten Kapitel 8. Udspil om evaluering af bestyrelsens viden og erfaring Kapitel 9. Det retlige hierarki i engelsk kapitalmarkedsret Kapitel 10. Treating Customers Fairly Kapitel 11. Seks principper for god regulering Resume Litteratur Domme og afgørelser Stikord

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Niels Skovmand Rasmussen
Sideantal: 336
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Indbundet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Jurist- Og Økonomforbundets Forlag
Bredde: 153 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 23 mm
Vægt: 498 g
Udgivelsesdato: 18 May 2015
Oplagsdato: 18 May 2015
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757434279

Udgivelsesår

2015

Sprog

Dansk

Samspillet mellem formelle og uformelle retskildetyper - Med fokus på gråzoneområdet mellem regeludstedelse og tilsyn Jurist- Og Økonomforbundets Forlag