Revisors erstatnings- & disciplinæransvar,

Vis stort billede
Revisors erstatnings- & disciplinæransvar,

1 250,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Denne 4. udgave af "Revisors Erstatnings- og Disciplinæransvar" indeholder en ajourført oversigt over det retsgrundlag samt de domme og kendelser der er af relevans ved stillingtagen til revisors erstatnings- og disciplinæransvar.


Dette er en praktisk håndbog, der indeholder fastlæggelse af revisionsbegrebet, således som dette følger af Revisorloven og behandler revisors erstatningsansvar, dels i forbindelse med afgivelse af påtegninger/erklæringer, dels som rådgiver for klienten i forbindelse med skatterådgivning, økonomisk rådgivning, regnskabsudarbejdelse m.m. Endvidere indeholder bogen en gennemgang af kravene til de øvrige erstatningsbetingelsers tilstedeværelse, revisors forsikringsforhold, forældelse og fordelingen af ansvars- og erstatningsbyrden. Afslutningsvis er en gennemgang af revisors disciplinæransvar.
I perioden siden 3. udgaven udkom ved årsskiftet 2008/9, er der sket en række ændringer i relation til regelgrundlaget for revisors virke, herunder i relation til Revisorloven, vedrørende International Standards of Accounting (ISA’er) fra 2010, Standard for udvidet gennemgang fra 2013, nyt Etisk Regelsæt for revisorer, der træder i kraft i foråret 2014, EU-direktiver/henstillinger, herunder aftale fra december 2013 mellem Kommissionen og Parlamentet vedrørende regulering af de såkaldte PIE-virksomheder, jf. Revisorlovens § 21, stk. 3. Relevant rets- og nævnspraksis er taget med frem til den 15. februar 2014, herunder Højesterets dom i eHus-sagen og Vestre Landsrets dom i Memory Card-sagen.
Indholdsoversigt Forord Kapitel 1. Revisorbegrebet Kapitel 2. Ansvarsgrundlaget Kapitel 3. Afgrænsning af culpagrundlaget i relation til revisors arbejde i forbindelse med afgivelse af erklæringer – med og uden sikkerhed – under Revisorloven Kapitel 4. Afgrænsning af culpagrundlaget i tilfælde hvor revisors adfærd ikke er omfattet af Revisorloven Kapitel 5. Årsagsforbindelse, påregnelighed og egen skyld Kapitel 6. Tabsopgørelsen Kapitel 7. Forældelse, passivitet og opgivelse af krav Kapitel 8. Revisors forsikringsforhold Kapitel 9. Flere skadevoldere samt lempelse af erstatningsansvar og fordeling af erstatningsbyrde Kapitel 10. Revisors disciplinæransvar Bilag Litteraturliste Domsregister Stikordsregister

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Søren Halling-Overgaard
Sideantal: 581
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 4
Udgiver: Djøf
Bredde: 157 mm
Højde: 229 mm
Dybde: 36 mm
Vægt: 972 g
Serie: Revisors erstatnings- og disciplinæransvar
Udgivelsesdato: 13 May 2014
Oplagsdato: 13 May 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757430592

Sprog

Dansk