Retten om de døde

Vis stort billede
Retten om de døde

295,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

I en retlig optik opfattes døden som den tilstand, der afslutter livet. Døden har retlig interesse på flere områder. At blive erklæret død udgør først og fremmest den største rettighedsfortabelse for individet, vi har i retssystemet. Evnen til retligt at råde over sine rettigheder forsvinder. Ejendom falder i arv og en række rettigheder overgår. De praktiske og retlige konsekvenser af døden er omkalfatrende for individets status og retsstilling, og der er derfor givet omfattende regler for, hvem der kan konstatere dødens indtræden og hvilke betingelser, der skal være opfyldt.


Definitionen af menneskets død er også udgangspunktet for en etisk diskussion om livets afslutning. Desuden hænger definitionen af døden i sidste instans også sammen med definitionen af personbegrebet. Beror beskyttelsen af afdøde på hensynet til den afdøde selv – og i så fald, hvor længe efter døden vedbliver det afdøde individ med at være beskyttelsesværdigt? Er der andre hensyn, der kan begrunde, at individet fortsat nyder nogen retsbeskyttelse også efter døden?
Disse spørgsmål sætter bogen fokus på med henblik på at forstå de dødes status i retten.
Indholdsfortegnelse Forord Kapitel 1. Introduktion Kapitel 2. Dødskriterier Kapitel 3. Selvbestemmelse ved livets afslutning Kapitel 4. Dødens indtræden Kapitel 5. Afhændelsen af den døde krop Kapitel 6. Den afdødes fysiske integritet og værdighed Kapitel 7. De døde lever videre Kapitel 8. Retten om de døde – afsluttende konklusion Litteraturliste Domsregister Stikordsregister

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Janne Rothmar Herrmann
Sideantal: 204
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Jurist- Og Økonomforbundet
Bredde: 158 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 15 mm
Vægt: 320 g
Udgivelsesdato: 03 Apr 2016
Oplagsdato: 03 Apr 2016
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757434583

Udgivelsesår

2016

Sprog

Dansk