Psykiatriret

Vis stort billede
Psykiatriret

475,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

Denne bog giver en indføring i faget psykiatriret, som er en specialdisciplin inden for sundhedsretten. Faget adskiller sig fra sundhedsretten ved muligheden for at anvende tvang i behandlingsøjemed.
Bogen behandler de regler, som gælder for alle psykiatriske patienter, dvs. de psykiatrispecifikke og almindelige sundhedsretlige regler, f.eks. vedrørende vejledning, behandlingsplaner, udskrivningsaftaler og koordinationsplaner, begrænsninger i det frie sygehusvalg, udvidet ret til undersøgelse og behandling for visse psykiatriske patienter, og de forvaltningsretlige regler, f.eks. vedrørende adgangen til at regulere patienternes retsforhold som følge af anstaltsforholdet. Særlig vægt lægges imidlertid på de retlige rammer for tvangsanvendelse.
I bogen behandles også den særlige klageadgang, domstolskontrol, det parlamentariske tilsyn og de formelle retssikkerhedsgarantier, f.eks. beskikkelse af patientrådgivere, førelse af tvangsprotokol samt underretning og klagevejledning.
Indholdsoversigt Kapitel 1. Indledning Kapitel 2. Tvangsbegrebet Kapitel 3. Almindelige regler Kapitel 4. Tvangsindlæggelse og tvangstilbageholdelse Kapitel 5. Tvangsbehandling Kapitel 6. Tvungen opfølgning efter udskrivning Kapitel 7. Tvangsmidler Kapitel 8. Procedureregler Kapitel 9. Patientrådgiverordningen Kapitel 10. Klage og kontrol Kapitel 11. Anbringelse af ekstraordinært farlige Kapitel 12. Personer indlagt i henhold til strafferetlig afgørelse Bilag: Anvendelse af tvang i psykiatrien 2010 Litteratur Afgørelser Stikordsregister

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Helle Bødker Madsen
Sideantal: 240
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Djøf
Bredde: 155 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 14 mm
Vægt: 409 g
Udgivelsesdato: 13 Jan 2013
Oplagsdato: 13 Jan 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788757428841

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk