Narrativer i velfærdsarbejdet - Om arbejdsglæde og faglighed under pres

Vis stort billede
Narrativer i velfærdsarbejdet - Om arbejdsglæde og faglighed under pres

299,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 4-7 hverdage

Bogen sætter fokus på ledelsesmetoder og faglighed i de kommunale velfærdsydelser.I arbejdet som f.eks. socialrådgiver, pædagog, familiebehandler eller psykolog arbejder man i et felt af forforståelser og faglige selvfortællinger – eller narrativer.
Bogen indeholder en række fortællinger fra kommunalt ansatte, hvis arbejdsglæde og faglighed er under pres fra New Public Management. Hvad gør de sig af tanker? Hvilke faglige teorier og metoder falder de tilbage på? Hvad er deres forhåbninger? Og hvilke strategier bruger de for at beskytte deres faglige selvfortællinger, kompetencer og arbejdsglæden?
Forfatteren Alex Madsen mener, at New Public Management sammenblander hjælpefunktionen og myndighedsudøvelsen ved velfærdsydelser, og det skaber stor ravage i de ansattes narrativer – og ikke mindst i noget helt grundlæggende for velfærdssamfundet.
Han ser i bogen på de kommunale velfærdsindsatser på børne-, unge- og familieområdet og de forandringer, som disse områder bliver pålagt.
Alex Madsener cand.psych. og tidligere socialchef i Horsens Kommune. Han har desuden været leder af PPR i Galten Kommune, leder af et familieværksted i Aarhus Kommune samt ekstern lektor ved Aalborg Universitet. I dag afholder han kurser inden for frivilligt socialt arbejde.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Alex Madsen
Sideantal: 245
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Frydenlund
Bredde: 171 mm
Højde: 240 mm
Dybde: 19 mm
Vægt: 490 g
Udgivelsesdato: 19 Apr 2013
Oplagsdato: 19 Apr 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788771181500

Udgivelsesår

2013

Sprog

Dansk

Narrativer i velfærdsarbejdet - Om arbejdsglæde og faglighed under pres Frydenlund