Mødet er åbnet... - Om ledelse i Folketinget

Vis stort billede
Mødet er åbnet... - Om ledelse i Folketinget

180,00 kr

Varens tilgængelighed

Bestillingsvare: Afsendes om 2-3 hverdage

Sidste varer på lager.

CAMS-Copenhagen – Centre for Applied Management Studies – har gennem projektet Dansk ledelse i det 20. århundrede til opgave at skaffe mere viden om, hvordan dansk ledelsesadfærd er blevet udøvet i praksis.

Denne publikation omhandler ledelse i Folketinget. Folketinget er både en afgørende institution for ledelse af landet, og den øverste platform, hvorfra der kan udøves ledelse, men er også karakteriseret ved en række helt specielle ledelsesmæssige forhold. Medlemmerne er ikke ansat, men valgt og kan ikke uden videre afskediges. De er grundlæggende valgt på uenighed, men skal forenes for at træffe afgørelser. Hvert medlem er alene bundet af sin egen overbevisning. Eneste begrænsning i Folketingets beslutningsret er, at Grundloven skal overholdes. Der er altså tale om en helt usædvanlig grad af selvforvaltning. Det kræver ledelse på flere planer, sund dømmekraft, konduite og evnen til at administrere forskelligheder. Dertil kommer opgaverne med at repræsentere folkestyret udadtil, og det overordnede ansvar for Folketingets administration, som er en stor arbejdsplads. Alt dette giver forfatterne – hvoraf de to selv har siddet i formandsstolen - et enestående indblik i.
Indholdsoversigt Redaktionelt forord Kapitel 1. Lederiet på tinge Kapitel 2. Folketinget som arbejdssted Kapitel 3. Folketingets daglige ledelse Kapitel 4. Et personligt mandat Efterskrift Forfatteromtale Andre publikationer fra CAMS-COPENHAGEN

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Niels Helveg Petersen / Palle Mikkelsen (red.) / Christian Mejdahl / M.Fl
Sideantal: 66
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Djøf
Bredde: 157 mm
Højde: 230 mm
Dybde: 8 mm
Vægt: 168 g
Udgivelsesdato: 03 Feb 2014
Oplagsdato: 03 Feb 2014
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788762904361

Udgivelsesår

2014

Sprog

Dansk