Lobbyisme i organisationer - mod en professionel og legitim praksis

Vis stort billede
Lobbyisme i organisationer - mod en professionel og legitim praksis

99,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Lobbyisme er en omdiskuteret disciplin. Ofte opfattes det som en lukket eller ligefrem uærlig aktivitet, der går imod selve intentionen og grundideen i et demokratiideal.
I Lobbyisme i organisationerargumenteres der for, at det nu er på tide at tage titlen lobbyisme tilbage og genskabe de positive konnotationer, som disciplinen egentlig fortjener.
Bogens centrale påstand er, at i de tilfælde, hvor de aktive lobbyister er åbne om deres handlinger og værktøjer, og om hvem de er og repræsenterer, bliver lobbyisme en forudsætning for og nødvendighed i et moderne demokrati.
Mange danske organisationer har et stort uudnyttet potentiale i forhold til at sikre sig politiske kapitaliseringer og fordele. Organisationer ikke længere kan regne med at blive hørt alene på baggrund af deres størrelse, eller fordi de er vant til at blive hørt. Politik skabes i stigende grad som enkeltsager i en dagsorden sat af medierne, og derfor vil de organisationer, som forstår spillets regler, få mere magt end dem, der ikke gør.
I bogen ses lobbyisme i en organisatorisk sammenhæng, idet der argumenteres for, at lobbyisme kan forstås som en ny og specifik måde at organisere og strukturere sin organisation på. Dermed kan lobbyisme reelt set tegne fremtidens organisation. Det vil være en organisation, som konsekvent har den politiske påvirkning i fokus, og som på alle niveauer tænker lobbyisme ind i sine målsætninger og eksterne strategier.

Flere detaljer

Mere info
Forfatter: Mads Christian Esbensen
Sideantal: 186
Sprog: Dansk
Omslagsgrafiker: Louise Glargaard Perlmutter/Louises design
Originalsprog: Dansk
Produktvariant: Hæftet
Oplag: 1
Udgave: 1
Udgiver: Dansk Psykologisk Forlag
Udgivelsesdato: 07 Jun 2012
Oplagsdato: 07 Jun 2012
PRODUKTDETALJER
Reference

b-9788777066412

Udgivelsesår

2012

Sprog

Dansk

Lobbyisme i organisationer - mod en professionel og legitim praksis Dansk Psykologisk Forlag